Gemeente Bergen


---


Persbericht

Datum 27 april 2010
Plaats Nieuw Bergen

Embargo tot 29 april 2010 12.00 uur

Koninklijke onderscheidingen Koninginnedag 2010

Dit jaar ontvangen drie inwoners uit de gemeente Bergen een Koninklijke onderscheiding bij de algemene gelegenheid; de jaarlijkse lintjesregen vanwege Koninginnedag.

Burgemeester Klaverdijk overhandigt donderdag 29 april de onderscheidingen aan: 09.30 uur de heer Maurice Bergmans uit Wellerlooi, op zijn huisadres 10.15 uur de heer Theo Jaspers uit Bergen, op zijn huisadres 11.00 uur mevrouw Yvonne Nijsen-van Ierland uit Bergen, op haar huisadres

De heer Maurice (M.J.J.J.M.) Bergmans
Geboren 1 mei 1965 in Weert
Adres: Westerveldweg 2, 5856 EC Wellerlooi

De heer Bergmans heeft zich- naast zijn drukke bestaan als zelfstandig ondernemer- ingezet voor de scouting, de buurt en voor welzijnsorganisaties.

De heer Bergmans is:

. Vanaf 1983 al lid van de Scouting en heeft diverse taken verricht, o.a. o zendamateur Jota Scouting,
o verkenningsleider,
o organisator kamp Scouting Weert en 3rd Upton Slough-Windsor, o hoofd infosystemen European Jamboree en World Jamboree te Dronten: aansturing van een deel van het team van 25 automatiseringsvrijwilligers Wereld Jamboree, o projectleider landelijke ledenadministratie : bouwen van het systeem en het invoeringstraject bij de groepen coördineren (1300 scoutinggroepen). o welpenleider.
. Vanaf 2004 voorzitter van de Scouting en afgevaardigde Regio Maasven. . Vanaf 2005 teamcoördinator Vredeslicht Scouting Nederland. . Vanaf 2005 lid Raad van Toezicht Stichting Wel.kom . Vanaf 2008 lid Raad van Toezicht projectgroep Financiën.

De heer Bergmans wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau (6e graad).

De heer Theo (T.M.) Jaspers
Geboren 2 augustus 1938 te Bergen
Adres: Murseltseweg 1c, 5854 CT Bergen

De heer Jaspers heeft zich jarenlang op allerlei manieren belangeloos ingezet voor tal van verenigingen.

De heer Jaspers is:
. Vanaf 1966 actief vrijwilliger in de KBO afdeling Bergen : coördinatie van wekelijkse fietstochten; organiseren jaarlijkse autotocht voor leden met een ziekte, handicap of ouderdom; voorbereiding kerstviering; jaarlijkse carnavalsfeest, verzorgt de geluids- en audiovisuele apparatuur tijdens de maandelijkse kienmiddagen, themamiddagen en ontmoetingsdagen. . Vanaf 1966 lid van de Carnavalsvereniging 'De Erdmennekes'. Hij is mede-initiatiefnemer geweest van de oprichting van de Jeugdcarnavalsvereniging 'De Belhamels'; in 1975 gekozen tot Prins Carnaval en in 2002 uitgeroepen tot 'Erdmenneke van het jaar'. . Vanaf 1975-1997 vaandeldrager geweest bij Fanfare 'Les Montagnards'. . Vanaf 1980 vrijwilliger bij R.K. Parochie H. Petrus en fungeert als collectant. Tevens verzorgt hij regelmatig de tuin rond de Edith Steinkapel en verricht kleine onderhoudswerkzaamheden. . Regelmatig collectant voor tal van liefdadigheidsinstellingen, o.a. Maag- Darm en Lever Stichting, Het gehandicapte kind, Koningin Wilhelmina Fonds en Stichting Zonnebloem. . Mede initiatiefnemer geweest voor het oprichten van de plaatselijke ponyclub.

De heer Jaspers wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau (6e graad)

Mevrouw Yvonne (Y.M.) Nijsen - van Ierland
Geboren 8 oktober 1945 te Den Haag
Adres: Valkstraat 1, 5854 HS Bergen

Mevrouw Nijsen toont haar betrokkenheid op het sociale vlak, namelijk voor ouderen, hulpbehoevenden en mensen met een verstandelijke beperking.

Mevrouw Nijsen is:
. Vanaf 1984 tot 1998 voorzitter en penningmeester geweest van de Zonnebloem afdeling. Zij is medeoprichter van de zonnebloem afdeling Bergen. Zij organiseerde activiteiten voor bejaarden en zieken : ziekendag, boottocht, bezoek aan schouwburg, Sinterklaasviering en lotenverkoop. . Vanaf 2000 begeleidster van vakanties voor mensen met een verstandelijke handicap. . Vanaf 1996 regelmatige bezoekster van gehandicapten. . Vanaf 1995 begeleidster van vrije tijd clubs voor mensen met een verstandelijke handicap. . Vanaf 2005 vrijwilligster bij de Vlammertsehof Dichterbij, waar ze wekelijks wandelt en koffiedrinkt met mensen met een verstandelijke handicap. . Vanaf 2009 vrijwilligster van stichting vrijwillige thuishulp.

Mevrouw Nijsen wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau (6e graad)