Vopak NV

Persbericht

Vopak start met bouw van nieuwe opslagterminal voor olieproducten in de haven van Algeciras, Spanje

Rotterdam, 29 april 2010


· Vopak verkrijgt 80% van de aandelen in het Spaanse bedrijf Alpetrol dat het recht heeft een terminal voor de opslag van vloeibare bulkproducten te bouwen en exploiteren in de haven van Algeciras, Spanje.
· Vopak en haar partner Vilma Oil zullen een onafhankelijke opslagterminal met een capaciteit van 403.000 kubieke meter bouwen in de haven van Algeciras.
· Algeciras ligt op een strategische locatie en maakt deel uit van een belangrijk doorvoergebied voor het wereldwijde maritieme verkeer.

Koninklijke Vopak heeft 80% van de aandelen verkregen in het Spaanse bedrijf Alpetrol van Novaro, een dochteronderneming van de Russische oliemaatschappij NK Alliance. Aan Alpetrol is door de havenautoriteiten van Algeciras toestemming verleend alsmede alle relevante vergunningen verstrekt voor het bouwen en exploiteren van een opslagterminal voor vloeibare bulkproducten in de haven van Algeciras. De resterende 20% van de aandelen wordt gehouden door Vilma Oil, een Spaanse onderneming op het gebied van oliegerelateerde logistieke en technische diensten.

Vopak en haar partner Vilma Oil zullen via Alpetrol starten met de bouw van een terminal met een capaciteit van 403.000 kubieke meter voor de opslag van olieproducten in de haven van Algeciras. De terminal zal Vopak Terminal Algeciras gaan heten en de eerste onafhankelijke opslagterminal zijn voor bunkerdoeleinden in Algeciras. Naar verwachting zal de terminal medio 2012 gereed zijn.

Algeciras ligt op een strategische locatie aan de Straat van Gibraltar en de Middellandse Zee. Dit is één van de voornaamste doorvoergebieden waar 's werelds belangrijkste zeevaartroutes samenkomen en Europa, West-Afrika, Amerika en Azië met elkaar in verbinding staan. Samen met de havens van Ceuta en Gibraltar maakt de haven van Algeciras deel uit van de op één na grootste Europese markt voor bunkerdiensten en is het een belangrijk logistiek knooppunt.

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke dienstverlener in tankopslag, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare bulk chemicaliën, gassen en olieproducten. Vopak exploiteert 80 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 28 miljoen kubieke meter in
31 landen. Deze liggen op strategische plaatsen voor gebruikers ten opzichte van de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie, voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat voor een groot aantal industrieën.

Profiel Vilma Oil
Vilma Oil, opgericht in 1996, is een Spaanse onderneming op het gebied van oliegerelateerde technische en logistieke diensten en risicomanagement. Vilma Oil richt zich daarbij voornamelijk op het gebied rond de Middellandse Zee. Vilma Oil speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van opslagfaciliteiten in Georgië, Rusland en Spanje.

Voor meer informatie
Royal Vopak
Corporate Communication & Investor Relations Bas Rutgers
Telefoon : +31 (0)10 4002777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com





P
E
R
S


2






---- --