Beter Bed Holding NV

PERSBERICHT

Uden, 29 april 2010

Beter Bed Holding: Vaststelling dividend

In de op 28 april 2010 gehouden jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Beter Bed Holding N.V. is het slotdividend over het boekjaar 2009 vastgesteld op EUR 0,69 per gewoon aandeel van EUR 0,02 nominaal.
In november 2009 is een interim-dividend uitgekeerd van ¤ 0,35 per aandeel. Hiermee komt het dividend over 2009 uit op ¤ 1,04 per aandeel. Dit betekent een pay-out ratio van 93%. Over 2008 werd ¤ 0,52 dividend uitgekeerd (pay-out ratio: 50%). Het slotdividend zal geheel in contanten worden betaald. Voor de betaling van het dividend zal het volgende tijdschema worden aangehouden: 30 april 2010 notering ex dividend
4 mei 2010 recorddatum
14 mei 2010 betaalbaarstelling dividend
Dividendbeleid
Het dividendbeleid van Beter Bed Holding N.V. is gericht op de maximalisatie van het aandeelhoudersrendement met behoud van een gezonde vermogenspositie. Doelstelling van de onderneming is om, onder voorwaarden, ten minste 50% van de nettowinst uit te keren aan de aandeelhouders. Dit zal gebeuren in de vorm van een interim-dividend na publicatie van de derdekwartaalcijfers en een slotdividend na vaststelling van de jaarrekening en goedkeuring van het dividendvoorstel door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
Op deze manier wordt de betaling van dividend evenredig over het jaar gespreid. De uitkering van dividend mag er niet toe leiden dat op enige publicatiedatum de solvabiliteit van de onderneming lager is dan 30%. De ratio netto-rentedragendeschuld/ EBITDA mag niet groter zijn dan twee.
Profiel
Beter Bed is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.072 winkels per eind maart 2010, via de ketens Beter Bed (actief in Nederland), Matratzen Concord (actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Polen), El Gigante del Colchón (actief in Spanje), BeddenREUS, Dormaël en Slaapgenoten (alle drie actief in Nederland) en MAV (actief in Duitsland). Verder is Beter Bed Holding via haar dochter DBC International actief in de ontwikkeling en groothandel van merkartikelen in de slaapkamerbranche in Nederland, België, Duitsland en in Spanje. Beter Bed Holding behaalde in 2009 een netto-omzet van ¤ 361,5 miljoen en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Het aandeel Beter Bed Holding is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.