Option N.V.

Contact for Media

29/4/2010

Option trading update - eerste kwartaal 2010

LEUVEN, België â 29 april 2010 â Option (EURONEXT Brussels: OPTI; OTC: OPNVY), de specialist op het vlak van draadloze communicatie, maakt vandaag bekend dat het in het eerste kwartaal van 2010 een omzet genereerde van 13,1 miljoen euro. De aanhoudende druk vanwege de Chinese concurrentie, in het bijzonder op de markt van de âcommoditizedâ USB-modems, verklaart de versnelde daling in markaandeel wat het belang benadrukt van de strategie voor herpositionering van de producten die in volle uitvoering is.

De kostenbesparingen zitten op schema met cash-gerelateerde bedrijfskosten (met uitzondering van IPRâs, depreciatie en gekapitaliseerde R&D) in dit kwartaal van 8,7 miljoen euro tegenover de run rate doelstelling van 8 miljoen euro aan het jaareinde van 2010. Deze besparingen betekenen een daling met 51% in vergelijking met de run rate van het eerste kwartaal van 2009.

Optionâs transitie naar een nieuw businessmodel en een productportfolio met grote toegevoegde waarde bleef significant vooruitgang boeken, met een verwachte terugkeer naar omzetgroei in het tweede kwartaal. De eerste bestellingen voor zowel de iCON(TM) XY USB-modems als de uCAN(TM) software liepen binnen en zullen in het tweede kwartaal worden uitgeleverd.

Het bedrijf werkt daarnaast aan een aantal belangrijke deals die in de lijn liggen van de nieuwe strategie. Het bedrijf zal te gepasten tijde meer informatie geven over deze projecten.

Mijlpalen en realisaties tijdens het eerste kwartaal

Software

* Option lanceerde de software uCAN 3.0. Deze software biedt binnen de markt een unieke flexibiliteit door een modulaire benadering van het design, wat Smart Skinning mogelijk maakt, de ondersteuning van meerdere besturingssystemen vanuit één enkele code en de mogelijkheid om packs met extra toepassingen toe te voegen zonder de gecertificeerde software te moeten aanpassen.
* Option kondigde aan dat het samen met Telenor Norway werkt aan de ontwikkeling van de nieuwe connectiemanager van deze netwerkoperator, die is gebaseerd op het uCAN Connect platform. De nieuwe versie laat operatoren toe om de datatrafiek op hun 3G-netwerken te doen dalen door over te gaan op beschikbare Wi-Fi netwerken.

USB-modems

* Option kondigde een overeenkomst met Skinit aan voor personaliseerbare covers voor de iCON XY (Express Yourself) USB-modem.

* Een nieuwe stap in een historiek getekend door innovatie, dat betekende AT&Tâs lancering van de USBConnect Velocity, de allereerste USB-modem voor mobiel breedband die door AT&T op de markt wordt gebracht die over ingebouwde GPS beschikt.
* Option kondigde een distributieovereenkomst aan voor Noord-Amerika met GetWireless.

Â
Modules

* De GTM501 wordt geïntegreerd in de Plastic Logic eReader.
* Option blijft succes boeken met de implementatie van Gobi-inbouwmodules in geconnecteerde netbooks voor Aziatische concerns.

Geïntegreerde oplossingen met hardware en diensten
* Een volledig nieuwe en geïntegreerde oplossing met zowel hardware, applicaties als diensten werd aangekondigd waarbij Kobil Systems GmbH, een marktleidende trendsetter van mobiele IT-oplossingen op het vlak van digitale identiteit, samenwerkt voor de ontwikkeling en het samen verkopen van een nieuw en strategisch beveiligingsproduct, de mIDentity 3G. de mIDentity 3G zal uniek zijn dankzij de combinatie van breedband 3G-technologie met digitale beveiliging van zowel data als identiteiten.