Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

College Barendrecht druk bezig met collegeprogramma

BARENDRECHT (woensdag 28 april 2010) ­ Nadat op 14 april het coalitieakkoord is vastgesteld is het college van burgemeester en wethouders hard aan de slag gegaan met het opstellen van het colle- geprogramma. Naar verwachting is dit eind juni gereed. In september wordt het collegeprogramma in de raadsvergadering behandeld.

Het collegeprogramma is een verdere doorvertaling van het coalitieprogramma, zoals dat door VVD, CDA en CU/SGP is vastgelegd.

Thema's
De thema's uit het coalitieakkoord worden vertaald in het collegeprogramma. De thema's zijn: Veilig Barend- recht, Duurzaam Barendrecht, Barendrecht werkt, Barendrecht doet mee en Financieel gezonde gemeente. Per thema wordt bekeken wat het college de komende vier jaar wil gaan doen, wat het kost en hoe de resul- taten te meten zijn. Burgemeester Jan van Belzen is enthousiast over het proces: "We kijken als college of we op de juiste manier het maatschappelijk effect kunnen behalen, en niet alleen of we daadwerkelijk bij- voorbeeld twintig lantaarnpalen, honderd bomen of tien hangplekken geplaatst hebben. Om die reden ma- ken we zowel een globaal vierjarenplan als een concreet jaarplan, zodat we kunnen bijsturen."

Toekomstvisie Barendrecht 2025
Bij alle thema's wordt bekeken of de plannen aansluiten bij de doelstellingen uit de strategische visie Ba- rendrecht 2025. Zowel voor de invulling van het coalitieprogramma als het collegeprogramma is de breed gedragen toekomstvisie leidend.


Noot voor redacties

Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht