Dienstenbond CNV

Nieuws

28 april 2010

Onderhandelingsresultaat cao FloraHolland is overwinning van leden

Afgelopen donderdag liep het ultimatum dat CNV Dienstenbond aan FloraHolland had gesteld om 24.00 uur af. Op diezelfde donderdag is er onder de grote dreiging van acties alsnog een onderhandelingsresultaat tot stand gekomen waarin de directie op belangrijke punten aan onze eisen tegemoet is gekomen. Dit zal worden voorgelegd aan de leden.

Iedereen stond donderdagavond 22 april klaar om actie te voeren. We hebben echter samen met de kaderleden de keuze gemaakt om de acties op te schorten. Wat er nog open stond van onze eisen was te weinig om nog actie voor te voeren. Het woord is nu aan jullie als leden. Wat hebben we dan bereikt? Hieronder een paar speerpunten. Zodra de volledige tekst definitief beschikbaar komt krijgen jullie die toegestuurd.

§ Alle verslechteringsvoorstellen zijn van tafel. Dus geen Later Starten in Naaldwijk, geen verslechtering roostertoeslagen in Aalsmeer, geen afschaffing van de vuilwerktoeslag voor de fustwasserij in Aalsmeer.
§ Looptijd wordt 18 maanden, dus van 1 januari 2010 tot 1 juli 2011. § Inkomen: per 1 januari van dit jaar 1 % loonsverhoging met terugwerkende kracht. Per 1 juli 2010 0,25 % en tot slot 0,75 % met ingang van 1 januari 2011.
§ Roostertoeslagen: er komt een extra pot voor verbetering van de roostertoeslagen met 5%. Hoe dat geld precies verdeeld gaat worden zullen we in overleg met (kader)leden vaststellen. § Jeugdlonen: het vakvolwassen salaris begint al met 20 jaar in plaats van met 21 jaar. Alle jongeren gaan er hierdoor extra vooruit. § Opleiding: iedereen kan een startdiploma halen middels een uitgebreid scholingsprogramma.
§ Roosterwijzigingen: in Aalsmeer blijft het zo dat veranderingen in het rooster 28 dagen van tevoren moeten worden aangekondigd. Voor de andere vestigingen was dit 7 dagen, maar dat wordt 14 dagen. § Afbouwregelingen: voor alle vestigingen komt er een afbouwregeling van 24 maanden als je in een ander rooster terecht komt met lagere toeslagen.
§ Verkoop vakantiedagen: als je nog heel veel vakantiedagen tegoed hebt, dan kun je die in één keer verkopen.
§ Werkdruk: er komt een onderzoek naar de werkdruk onder alle medewerkers.

Samen sterk!
Zoals jullie kunnen zien is dit geen slecht pakket. Dat is te danken aan de duidelijke boodschap die jullie hebben gegeven richting de directie. De bereidheid tot actie voeren was groot en dat heeft de directie tenslotte dan toch begrepen. Speciale dank is voor de kaderleden: zij hebben de afgelopen weken geweldig veel werk verzet door elke dag pamfletten te verspreiden om jullie op de hoogte te houden. Een groot compliment waard! De afgelopen maanden zijn er een hoop nieuwe leden bijgekomen. Dat werkt: meer leden, meer macht. Praat er nog maar eens een keer over met de collega's die nog geen lid zijn. Zij profiteren ook mee van die 2 % terwijl jullie ervoor gezorgd hebben dat de loonsverhoging tot stand kwam. Net zoals jullie er voor gezorgd hebben dat alle verslechteringen van tafel zijn gegaan. Samen kunnen we daar geweldig trots op zijn. Bespreek daarom het lidmaatschap van CNV Dienstenbond eens met je collega's. Word lid van CNV Dienstenbond. De eerste drie maanden zijn gratis! Kijk voor alle voordelen van het lidmaatschap op onze website www.cnvdienstenbond.nl of hieronder en meld je direct aan als nieuw lid.

Zie de bijlage hieronder voor data en plaats van de ledenvergaderingen.