Politie Hollands Midden

Gouda - Onderhuurders laten huis leeg achter met mogelijk spoor van hennepkwekerij

Gouda, 29-04-2010 o De politie heeft op woensdag 28 april onderzoek gedaan in een woning aan de Vrijheidslaan nadat bekend werd dat onderhuurders de inboedel van de woning zonder toestemming hadden meegenomen en vermoedelijk een hennepkwekerij hadden onderhouden in het huis.

De politie kreeg omstreeks 11.00 uur een melding van de oorspronkelijke bewoner dat er bij hem was ingebroken. De man had zijn huis tijdelijk onderverhuurd omdat hij voor zijn werk in een andere plaats moest zijn. Hij had zijn woning met meubilair via het internet onderverhuurd aan een stel. Op woensdag 28 april ontdekte hij dat de woning was leeggehaald en hij zag sporen die hem deden vermoeden dat er een hennepkwekerij was ingericht in de woning.

De politie doet verder onderzoek naar de zaak. De bewoner is voornemens aangifte te doen. Getuigen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven veel geld, en daarmee dus ook de maatschappij. De energiebedrijven zijn er daarom ook op gebrand om hennepkwekerijen op te doeken.