Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
29 april 2010

Hoe komt het strand van Kijkduin zo breed?
Informatiecentrum Delflandse Kust tijdens meivakantie dagelijks open

Wie in de meivakantie Kijkduin bezoekt, ziet dat de duinen en het strand hier breder zijn geworden. In informatiecentrum Delflandse Kust kan iedereen te weten komen waarom de kust op deze manier versterkt is. Vanaf het dakterras kan iedereen het resultaat van de werkzaamheden bekijken. Tijdens de meivakantie van 1 tot en met 16 mei 2010 is het informatiecentrum doordeweeks dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur en in het weekend van 12.00 tot 17.00 uur. Het informatiecentrum staat op het terrein van Delfland in Kijkduin en is bereikbaar via het tijdelijke pad vanaf strandopgang 3, aan het einde van de boulevard.

Van januari tot maart 2010 is in Kijkduin zand opgespoten om de duinen en het strand te verbreden. Op deze manier maken het Hoogheemraadschap van Delfland en Rijkswaterstaat de kust van Hoek van Holland tot Kijkduin voor de komende vijftig jaar veilig. In het informatiecentrum kunnen bezoekers hier alles over te weten komen. Zo worden diverse filmpjes vertoond over onder andere het baggeren en opspuiten van zand voor de duinen en op het strand.

Na de meivakantie gelden weer de reguliere openingstijden op woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Groepen kunnen op afspraak ook buiten de reguliere openingstijden het centrum bezoeken.