Persbericht

Investering van Gimv stimuleert RES Software's wereldwijde groei

's-Hertogenbosch, 29 april, 2010 - RES Software, marktleider op het gebied van user workspace management, ontvangt een investering van 4,7 miljoen euro van Gimv. De kapitaalinjectie van de Europese investeringsmaatschappij is het gevolg van het succes van RES Software gedurende de afgelopen periode, zoals de benoeming van een nieuwe CEO, een belangrijke productintroductie en het binnenhalen van nieuwe klanten in Nederland, Groot-Brittannië, Frankrijk en de uitbreiding in de Verenigde Staten. De ondersteuning van Gimv maakt diverse initiatieven van RES Software mogelijk, die zijn ontwikkeld om de snelle groei van de organisatie te stimuleren. Zo zal de verkoopcapaciteit in strategische regio's worden vergroot en zullen resources beschikbaar worden gesteld om het marktaandeel van RES Software op het gebied van user workspace management verder uit te breiden.

"Gimv versterkt RES Software met de financiële middelen, de expertise en het netwerk dat hoort bij een organisatie van wereldniveau", zegt Klaus Besier, chief executive officer van RES Software. "Ik kijk er naar uit om samen met Gimv te bouwen aan ons klantenbestand en onze partnerships, om zo het succes van RES Software uit te breiden."

De vraag naar user workspace management-oplossingen is het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. Dit heeft te maken met de technologische veranderingen op het gebied van de desktop-infrastructuur waarmee veel organisaties te maken hebben. Voorbeelden hiervan zijn de migratie naar Windows 7, de introductie van virtual desktop-initiatieven (VDI) en de diverse nieuwe cloud computing-diensten. De user workspace management-technologie van RES Software voldoet aan deze behoefte door IT-professionals te voorzien van features die nodig zijn om de desktop-omgeving kostenefficiënt te beheren. Dit zonder de eindgebruiker hierbij tot last te zijn. Dit bespaart de IT-afdeling veel tijd en verlaagt de TCO van hun desktop-populatie.

"Desktopbeheer is een investeringsgebied dat Gimv nauwlettend heeft gevolgd vanwege de belangrijke ontwikkelingen in de markt en de bijbehorende mogelijkheden", zegt Elderd Land, partner bij Gimv's investeringsactiviteiten. "RES Software is een unieke organisatie met een duidelijk ROI en veel tevreden klanten. Die combinatie maakt het voor ons een aantrekkelijke investeringskans en we zijn trots om deze organisatie in ons portfolio te hebben."