Ingezonden persbericht


LaCie introduceert ecologisch verantwoorde beschermhoezen: LaCie Vegetal


* Hoes van natuurlijke materialen, grondstoffen en lokale productie
* Wasbaar, met beschermend schuim voor harde schijf

PARIJS, 29 april 2010 - LaCie introduceert een serie milieuvriendelijke hoezen voor laptops en harde schijven, die zijn gemaakt van natuurlijke materialen: LaCie Vegetal.

De LaCie Vegetal-hoes weerspiegelt het streven van LaCie naar ecodesign. De hoes beschermt elektronische apparaten en ontlast het milieu. De LaCie Vegetal-serie wordt in Frankrijk geproduceerd. De hoezen zijn vervaardigd van plantaardige materialen afkomstig uit Europa en worden alleen binnen Europa gedistribueerd om de CO2-uitstoot te beperken. Daarnaast verpakt LaCie de hoezen met honderd procent gerecyclede materialen.

De hoezen hebben een linnen buitenkant, een voering van bamboe en een schuimlaag op sojabasis, die een harde schijf of laptop beschermt tegen dagelijks gebruik en schokken. Om een maximale levensduur te garanderen, zijn de hoezen bestand tegen machinewassen op 30°C.

LaCie ontwikkelde de Vegetal-hoes voor milieubewuste consumenten die waarde hechten aan duurzame producten. De hoezen zijn verkrijgbaar in twee formaten voor harde schijven en voor laptops van 10-, 13-, 15- en 17-inch. Ze bieden een gegarandeerd perfecte pasvorm voor bescherming: altijd en overal.

Voor meer informatie over het ecodesign van de LaCie Vegetal: www.lacie.com.

Beschikbaarheid
De LaCie Vegetal-hoezen zijn in Europa verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+ en LaCie Corner voor de adviesprijs vanaf 29,99 euro (inclusief btw). Voor meer informatie: www.lacie.com.

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid, 5.5 Designers en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). Voor meer informatie: www.lacie.com.

# # #



Ingezonden persbericht