5de BeCommerce Awards: de winnaars zijn bekend!

28/04/2010 00:05

NEW BIZZ PARTNERS N.V.

LIBELLESHOP.BE OVERALL WINNER IN LUSTRUMEDITIE BECOMMERCE AWARDS

Voor de vijfde keer organiseerde BeCommerce in samenwerking met het vakblad Inside en het onderzoeksbureau Q&A Research & Consultancy op dinsdag 27 april 2010 de BeCommerce Awards. Deze lustrumeditie mocht met recht en reden een succes genoemd worden. Zo'n 250 gasten uit de sector van de elektronische handel waren aanwezig op de uitreiking die net zoals vorig jaar plaatsvond in het mooie kader van het Kasteel van Brasschaat. Publiek en vakjury hebben Libelleshop.be verkozen als beste Belgische e-commerce website van 2010.

Recordaantal stemmingen

De BeCommerce Awards bestaan uit twee hoofdcategorieën: publieksprijzen en prijzen van de vakjury. De publieksprijzen werden toegekend op basis van een publieke stemming door een brede groep internetgebruikers, georganiseerd door Q&A, en met medewerking van diverse media. Het totale aantal geldige stemmen en deelnemers is aanzienlijk gegroeid tegenover de editie van vorig jaar. In 2009 waren er 29.831 deelnemers tegenover 78.616 dit jaar. Dat betekent een toename van maar liefst 163%. Het aantal beoordelingen bedroeg 124.337, een stijging van 124% tegenover vorig jaar. In 2009 bedroeg het aantal beoordelingen 55.702. Voor de vakprijzen (B2C en B2C) werd een professionele en multidisciplinaire jury samengesteld door e-commercespecialisten, voorgezeten door Pierre Willaert, Country Manager Belgium Ogone NV. De combinatie van punten van het publiek met punten van de vakjury resulteert in de overall winnaar, dé BeCommerce Award 2010.

DE WINNAARS!

1. Publieksprijzen 2010

De publieksprijzen 2010 werden uitgereikt in 7 categorieën. De consument beoordeelde de deelnemende webwinkels op diverse aspecten waaronder prijsniveau, levering, veiligheid van betalen en de overzichtelijkheid van de website. Deze publieke stemming werd georganiseerd door Q&A Research & Consultancy. Dit zijn de winnaars in de verschillende categorieën:

Elektronica: Coolblue.be

Huis, Tuin & Dier: Libelleshop.be

Financiële Diensten: Paypal.com

Kleding & Accessoires: Vente-Exclusive.com

Multimedia: Speciaal.Ecionline.be

Reizen: Sunjets.be

Schoonheid en gezondheid: Yvesrocher.be

Uit de categorie winnaars werd de overall publieksprijs gekozen.

Overall Winnaar Publieksprijs: Sunjets.be

2. Vakprijzen 2010

De vakjury bestaande uit e-commerce specialisten beoordeelde de 21 door het publiek genomineerde kandidaturen (de top drie per categorie van de publieksprijzen), en koos de B2B Award en de B2C Award.

De leden van de vakjury waren: Pierre Willaert (Ogone, juryvoorzitter), Jo Caudron (Dear Media), Charles Crouch (Boston University Brussels), Frank Jahn (Taxipost), Susanne Czech (EMOTA), Ortwin De Vlieger (Kabinet Minister Van Quickenborne) en Boris Jancen (Inside Digital Media). Deze complementaire samenstelling van de jury, bestaande uit experten in diverse vakgebieden, liet toe om alle facetten rond e-commerce te belichten: de ergonomie van de website, het gebruik van innovatieve technologieën en tendenzen, de vloeiende integratie van online betalingen binnen de website, de leveringsmethoden of nog de nalevering van de wettelijke vereisten.

Winnaar BeCommerce B-to-C Award: Libelleshop.be

Winnar BeCommerce B-to-B Award: Coolblue.be

3. De BeCommerce Overall Winner 2010

De som van publiekspunten (55% in het eindresultaat) en de punten van de vakjury (45% in het eindresultaat) gaf de eindwinnaar.

BeCommerce Overall Winner 2010: libelleshop.be

De helderheid van de Libelle-site is volgens de jury een mooi schoolvoorbeeld van een klantvriendelijke, efficiënte site. Bij het bezoek aan de site wordt de klant op glasheldere wijze uitgelegd hoe alles in zijn werk gaat bij een bestelling. "Zo wordt onder meer ingegaan op de kosten, de levertermijn en wat er gebeurt indien de klant niet thuis is bij een levering. Verder zorgde Libelle voor een naadloze integratie van het betalingstraject binnen de look & feel van de website. Ook wordt uitleg gegeven over eventuele retourzendingen.Al deze elementen verhogen drastisch het gebruiksgemak én het consumentenvertrouwen, twee essentiële zaken voor een succesvolle e-commerce webshop", aldus juryvoorzitter Pierre Willaert.

OVER BECOMMERCE

BeCommerce is de Belgische vakvereniging voor de afstandverkoop via internet (e-commerce). Dankzij bewustmaking, informatie, promotie, de certificatie van e-commerce websites en een eigen gedragscode, wil BeCommerce bouwen aan de groei van de sector en de versterking van het consumentenvertrouwen. Meer info: www.becommerce.be

Contact (