Belgisch Jupiler stunt tijdens WK en steunt Oranje


Snelstgroeiend biermerk kleurt Nederland oranje

BREDA, 20100429 -- Jupiler, het favoriete bier in België en het snelst groeiende pilsmerk in Nederland, is vanaf Koninginnedag naast officieel sponsor van het FIFA Wereldkampioenschap Voetbal 2010, ook officiële supporter van Oranje met het Jup Holland Jup T-shirt.

Vanaf 3 mei geeft Jupiler 300.000 Jup Holland Jup T-shirts weg aan iedereen die een krat Jupiler koopt. Tijdens Koninginnedag kunnen Oranje-supporters ook shirtje ruilen met de Jupiler promotieteams om in het bezit te komen van een Jup Holland Jup T-shirt.
"Met deze actie gaat Jupiler Nederlandse steden oranje kleuren. We vinden het fantastisch dat Nederlanders Jupiler omarmen en met deze actie wil Jupiler de Oranje-supporters een hart onder de riem steken. Het shirtje ruilen is een knipoog naar het goede gebruik bij een interland waarbij de spelers wederzijds respect tonen door hun wedstrijdshirts te ruilen" aldus Frederic Landtmeters, directeur Marketing voor AB InBev in Benefralux. De Jup Holland Jup shirts worden in verschillende grote steden, waaronder Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Middelburg geruild. Tijdens het wisselen van de shirts worden er foto's genomen. Deze kunnen na afloop op www.jupiler.nl worden bewonderd.

`Jup Holland Jup' komt voort uit de voetbalklassieker `Hup Holland Hup' en de liefkozende term `Jup', waarmee in België vaak een glas Jupiler wordt besteld.

Blikvanger: Oranje etalage
Jupiler zorgt er ook voor dat het straatbeeld van winkelstraten in een aantal grote steden oranje gaat kleuren rond het WK. Winkeliers ontvangen een speciaal `Jup Holland Jup' pakket om hun etalage in WK sfeer te brengen, wat in meerdere opzichten een blikvanger voor hun klanten vormt: de winkelier krijgt namelijk ook een aantal `Jup Holland Jup' shirts verpakt in een Jupiler blik, die men bij een aankoop aan de klant kan meegeven.
"Op deze manier wil Jupiler de WK koorts in Nederland verder aanwakkeren en winkeliers op een positieve manier ondersteunen. Bovendien wint de winkelier met de mooiste etalage ook nog een reis naar Zuid-Afrika !" aldus Frederic Landtmeters. Jup Holland Jup gaat 30 april van start en zal tot aan het eind van het WK lopen.

Over Jupiler
Jupiler is het officiële bier in de Benelux tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal 2010.
Het Belgische biermerk is het snelst groeiende pils in Nederland, met een verdubbeling van de volumes in de afgelopen 5 jaar. Jupiler wordt in Nederland als biermerk ook het meest geassocieerd met voetbal, dankzij het naamgevende sponsorschap en partnerschap met de Jupiler League.





Ingezonden persbericht