Spectra Logic wordt als medeoprichter lid van de Active Archive Alliance

T-Series tapelibraries van Spectra Logic leveren optimale opslag voor actieve archieven

BOULDER, Colorado (VS)--(BUSINESS WIRE)-- 20100429 --

Spectra Logic, dat haar 30-jarige bestaan op het gebied van de gegevensopslaginnovatie viert, heeft vandaag bekendgemaakt dat het als oprichter lid is geworden van de Active Archive Alliance. De Active Archive Alliance is een non-profit branche-alliantie voor gegevensopslag die zich inzet voor het promoten van actieve archieven voor vereenvoudigde, online toegang tot alle gearchiveerde gegevens.

Organisaties archiveren steeds grotere hoeveelheden gegevens nu ze worstelen met gegevensgroei, naleving van regels op het gebied van gegevensbewaring en de behoefte tot het gebruikmaken van de kennis en informatie binnen hun organisatie. Nu organisaties meer gegevens archiveren, wordt het een steeds grotere uitdaging om toegang te krijgen tot die gegevens wanneer dat nodig is. Actieve archiefoplossingen lossen deze problemen op door offline archieven te veranderen in zichtbare, toegankelijke toevoegingen aan online opslagsystemen – met als resultaat snel en gemakkelijk toegang tot gearchiveerde gegevens.

De trend in de branche richting actieve archivering wordt mogelijk gemaakt en versneld door recente verbeteringen op het gebied van actieve archieftoepassingen en archiveringstechnologieën voor tape- en schijfopslag. De huidige innovatieve actieve archieftoepassingen bieden de mogelijkheid gegevens op tape te zien en hiertoe toegang te krijgen via een bestandssysteeminterface, waardoor het gemakkelijk en betaalbaar wordt om gearchiveerde gegevensbestanden in grote heterogene online actieve tape- en schijfopslagdepots te bekijken en te doorzoeken.

“In de huidige tapetechnologieën is een decennium aan belangrijke innovaties verwerkt die van tapelibraries de ideale opslagoplossing maken voor actieve archivering”, aldus Molly Rector, vicepresident Marketingmanagement en productbeheer van Spectra Logic, een van de oprichtende leden van de Active Archive Alliance. “De moderne, intelligente tapelibraries van Spectra Logic in combinatie met de meest recente actieve archieftoepassingen, leveren de betaalbaarheid van tape als het juiste middel voor online archivering voor bestandssystemen.”

Jarenlang heeft Spectra Logic de industrie aangevoerd op het gebied van het leveren van actieve archiveringscapaciteiten aan grote omroeporganisaties en high-performance computing (HPC) laboratoria, die gebruik maakten van eigen toepassingen voor online toegang tot gegevens gearchiveerd in tapelibraries van Spectra. Met de opkomst van open systeemtoepassingen die gebruikmaken van tape- en schijfmedia voor het archiveren van bestanden, zijn de voordelen van actieve archieven op basis van tape beschikbaar voor alle organisaties, ongeacht hun omvang.

De T-Series tapelibraries van Spectra Logic zijn uitstekend geschikt voor actieve archiefomgevingen van elke omvang. Spectra Logic tapelibraries voldoen aan alle opslageisen voor actieve archivering, waaronder het bieden van efficiënt energieverbruik, hoge gegevensdichtheid, betrouwbaarheid, lage kosten, snelle toegang en het vermogen gemakkelijk te integreren met de archiefbeheertoepassingen die vereenvoudigde toegang tot de gearchiveerde gegevens mogelijk maken. Belangrijke eigenschappen van Spectra Logic tapelibraries zijn onder andere:

  • Hoog prestatieniveau: Snelle gegevensverwerkingsmogelijkheden van 24,2 TB/uur op één single frame, met lineaire schaalbaarheid naar meerdere frames en dubbele robots die hoge tape-uitwisselingssnelheden ondersteunen, wat resulteert in het snel zoeken van gegevens en bekijken van bestanden.
  • Hoge gegevensdichtheid: Opslag van ongeveer 72 TB gegevens per square foot aan vloeroppervlak, wat een gegevensdichtheid oplevert die tot 70 procent hoger is dan die van de concurrenten. (1)
  • Schaalbaarheid: Bijna 200 procent meer capaciteit en locaties in één library dan bij de toonaangevende concurrenten,(2) Spectra’s T-Finity kan namelijk opgeschaald worden tot 30.000 locaties in één library en 120.000 locaties in één library-complex. Het kan de capaciteit opschalen door op niet verstorende wijze frames toe te voegen, wat geen stoptijd vereist bij de library.
  • Grote betrouwbaarheid: Alle Spectra T-Series libraries bieden totale Media Lifecycle Management om de betrouwbaarheid van tapemedia te garanderen door te vaak gebruikte of beschadigde media te identificeren zodat gegevens kunnen worden gekopieerd naar nieuwe media. T-Series beschikt tevens over ingebouwde Media Verification-systemen die van essentieel belang zijn in actieve archiefomgevingen om de integriteit van de gegevens onmiddellijk na het schrijven op tape en in de daaropvolgende jaren te verifiëren. Bovendien levert de T-Finity, om te voldoen aan hoge beschikbaarheidseisen, tot wel vier negens (99,99%) beschikbaarheid via dubbele robots, redundantiecontrole en communicatieroutes, en meerdere redundante componenten die de productieve tijd verlengen en werkvolumes met hoge uitwisselingssnelheid ondersteunen.
  • Efficiënt energieverbruik: de extreem efficiënte tapelibraries van Spectra vereisen slechts 20 procent van de stroom per eenheid opgeslagen gegevens die concurrenten vereisen, waarmee de kosten voor energieverbruik en afkoeling worden beperkt. (3)

“Nu de eisen voor gegevens exponentioneel toenemen in meerdere branches, blijven tapelibrary-systemen een belangrijke rol spelen op het gebied van langetermijngegevensbeheer, in en voorbij sterk presterende computermarkten”, aldus Addison Snell, CEO van InterSect360 Research. “Actieve archieven zullen een toenemende vraag creëren voor hoge gegevensdichtheid, sterk presterende tapeplatforms die efficiënt en betrouwbaar werken. Spectra Logic blijft zich richten op haar technologische innovaties op het gebied van het aanbieden van innovatieve actieve opslagoplossingen en ziet een mogelijkheid tot het uitbreiden van haar aanwezigheid als een belangrijk onderdeel van de huidige actieve archieven.” Klik hier voor het witboek over het InterSect360 actieve archief, “Active Archives Help Organizations See What They Already Knew”.

De tapelibrary-producten van Spectra Logic zijn compatibel met alle belangrijke actieve archieftoepassingen en softwarepakketten, waaronder Atempo Time Navigator, CommVault File Migrator, SGI Data Migration Facility (DMF), FileTek StorHouse, IBM HPSS, QStar Archive Management, Quantum StorNext, Symantec File System Extender en XenData Archive Series.

Actieve archivering neemt de typerende wisselwerking weg tussen het zichtbaar houden van gegevens in online schijvenreeksen en het verplaatsen van de gegevens naar een meer kosteneffectieve near-line of offline tape. Het stelt organisaties in staat alle archiefgegevens online, op-/doorzoekbaar en snel toegankelijk te houden en intussen media- en gegevensintegriteit en vereenvoudigd beheer te garanderen.

“De ingebruikname van actieve archivering versnelt nu ondernemingen het voordeel herkennen van het kosteneffectiever opslaan van gegevens met vaste inhoud – het merendeel van de gegevens – met snelle en voortdurende toegang tot de gegevens voor blijvende bedrijfsdoeleinden”, aldus David G. Hill, oprichter en directeur van de Mesabi Group LLC. “Tapelibraries in combinatie met bestandssysteeminterfacesoftware maakt actieve archivering nog rendabeler, terwijl het tegelijkertijd een combinatie is die zorgt voor de nodige snelheid, controle door de beheerder en de 'groene' voordelen van minder stroomverbruik en een geringere noodzaak voor afkoeling.”

Naast Spectra Logic zijn onder andere de volgende bedrijven technologiepartners die de Active Archive Alliance mede hebben opgericht: Compellent Technologies, FileTek, Inc., en QStar Technologies.

De missie van de Active Archive Alliance is organisaties voorzien van de beste praktijken, instrumenten en informatie die ze nodig hebben om vereenvoudigde toegang tot online opslag van hun gearchiveerde gegevens te bereiken. Kijk op www.activearchive.com voor meer informatie over de Active Archive Alliance en om lid te worden.

Tweet het volgende: #SpectraLogic benoemd tot oprichtend lid van de Active Archive Alliance #opslag http://bit.ly/dd7MTM.

---------------------------

(1)De T-Finity library levert 72 TB/foot2, en heeft 40 tot 70 procent meer gegevensdichtheid dan concurrerende libraries, waarop 40 tot 42 TB/foot2 kan worden opgeslagen.
(2)Eén enkele T-Finity library-unit is op te schalen tot meer dan 30.000 locaties, tweemaal zoveel dan de op één na grootste library — de Sun/STK SL8500 — met 10.088 locaties in één library.
(3)Het typische stroomverbruik van de T-Finity voor functie plus warmteverspreiding is 0,7 watt per opgeslagen TB, minder dan 20% van het verbruik van de concurrerende libraries, die tot wel 3,9 watt/TB verbruiken. Maximale locatieconfiguraties met twaalf stations.

Over Spectra Logic Corporation

Wij bij Spectra Logic definiëren, ontwerpen en leveren innovatieve gegevensbescherming middels tape, deduplicatie en op schijven gebaseerde back-ups, herstel- en archiveringsoplossingen. Door innovatie op gang te brengen stellen we de verwachtingen van de gegevensbeschermingsmarkt op de proef met intelligente, geïntegreerde en eenvoudig te gebruiken back-up- en archieftechnologieën. Gedurende ons 30-jarige bestaan hebben we opslag geleverd met hoge gegevensdichtheid en rijk aan mogelijkheden en ongeëvenaarde service en ondersteuning aan klanten over de hele wereld. Kijk voor meer informatie op: www.SpectraLogic.com.

Over de Active Archive Alliance

De Active Archive Alliance is een samenwerkende branche-alliantie die is gericht op het bevorderen van actieve archieven voor vereenvoudigde, online toegang tot alle gearchiveerde gegevens. De Active Archive Alliance, die begin 2010 is opgericht door technologiepartners Compellent Technologies, FileTek, Inc., QStar Technologies en Spectra Logic Corporation, is een leveranciersneutrale organisatie die open staat voor toonaangevende aanbieders van actieve archieftechnologieën, waaronder bestandssystemen, actieve archieftoepassingen, opslag in de cloud, opslag op tapes en schijven met een hoge gegevensdichtheid, maar ook voor particulieren en eindgebruikers. Leden van de Active Archive Alliance bieden actieve archiefoplossingen, beste praktijken en industriecertificaten zodat organisaties op de goedkoopste wijze snel, online toegang hebben tot al hun gegevens. Kijk op www.activearchive.com voor meer informatie.

Spectra en het logo van Spectra Logic zijn geregistreerde handelsmerken van Spectra Logic Corporation. Alle rechten wereldwijd voorbehouden. Alle overige handelsmerken en geregistreerde handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
IGNITE Consulting voor Active Archive Alliance
Kathleen Sullivan, 303-439-9365
of
Linda Dellett, 303-439-9398
activearchive@igniteconsultinginc.com
of
Spectra Logic
Leigh Grace, 704-231-9789
leighg@spectralogic.com

www.Twitter.com/spectralogic