Rode Kruis Vlaanderen

50ste Rode Kruissticker : kinderwedstrijd met leuke Toy Story-prijzen

Help de Toy-Story personages om de eerstehulpkoffer van het Rode Kruis te vinden

De 50ste sticker van het Rode Kruis, die zal worden verkocht tussen 29 april en 13 mei 2010, is getekend in de Amerikaanse (c)Disney-Pixarstudioâs. Op de sticker is duidelijk te zien hoe de populaire Toy Story-personages een eerstehulpkoffer van het Rode Kruis aanvoeren. Maar er stelt zich een praktisch probleem : de koffer moet eerst nog teruggevonden worden in een doolhof. Zonder deze koffer is er op 29 april namelijk geen sticker. Gelukkig kunnen alle Vlaamse kinderen de Toy Story-personages helpen om de koffer terug te vinden dank zij een eenvoudige zoekwedstrijdâ¦!

Wie het goede antwoord vindt, maakt bovendien kans op één van de tien mooie Toy Story3-pakketten, met als inhoud: een speciale âmugâ, een kinderhorloge, een frisbee, een schoudertas, een stickerset, een jojo en een duoticket voor de 3D-bioskoopvertoningen van Toy Story 1 en 2.

De wedstrijd kan vanaf vandaag worden gespeeld via de Rode Kruiswebsite (www.rodekruis.be)

Stickerverkoop : opbrengst gaat naar de lokale Rode Kruisafdelingen Een Rode Kruissticker kost 5 euro. De opbrengst gaat integraal naar de 256 lokale Rode Kruisafdelingen. Voor hen is de stickerverkoop de belangrijkste inkomstbron, waarmee ze hun dagdagelijkse werking financieren. Met de opbrengst van de 14-daagse kunnen de Rode Kruisafdelingen onder andere aan sociale hupverlening doen, eerste hulpopleidingen geven, investeren in de aankoop van de noodzakelijke materialen en infrastructuur alsook in de opleiding van hun vrijwilligers.

Tombola en vrijwilligerswerving
Ook dit jaar tracht Rode Kruis-Vlaanderen nieuwe vrijwilligers aan te trekken via de sticker : zowel tijdelijke vrijwilligers om mee stickers te komen verkopen als mensen die zich op een gestructureerde manier willen aansluiten bij de organisatie. Alle nuttige informatie is vermeld op de achterzijde en geïnteresseerden kunnen op zoek gaan naar een tegelijk zinvolle en leuke activiteit als vrijwilliger via de website www.wordvrijwilliger.be.
Aan de Rode Kruissticker is tevens een tombola verbonden met prachtige prijzen : 2 autoâs van Skoda , 100 weekendverblijven in Molenheide, 25 waardebonnen t.w.v. ⬠1.000 voor decoratieverf van Levis en 500 waardebonnen t.w.v. ⬠50 van C&A.

Mechelen, 7 april 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20