Gemeente Delfzijl


EMBARGO tot 29 april 2010, 09.00 uur.


24-04-2010

Koninklijke Onderscheidingen

Op donderdag 29 april a.s., vanaf 09.00 uur zal de burgemeester van de gemeente Delfzijl, de heer E.A. Groot een 4-tal onderscheidingen uitreiken aan onderstaande personen, allen woonachtig binnen de gemeente Delfzijl. Drie personen worden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau, één decorant ontvangt de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Annetta E. Voorthuis-Sebens ontvangt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet als (bestuurs-)lid van de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen afd. Spijk, haar betrokkenheid bij de Steunstee en haar werk bij het nederlandse Rode Kruis in verzorgingstehuis Luingaborg in Bierum. In de Luingaborg was zij ook jarenlang bezorger van warme maaltijden en lid van de commissie Bejaardenzorg. Verder was zij commissielid en jarenlang voorzitter van de ouderensocieteit in Spijk, organisator van de collecte van de Nierstichting in Spijk en tien jaren vrijwilliger bij het Ronald McDonaldhuis Groningen.

Tijd: 09.00 uur
Plaats: Steunstee, Ubbenasingel 3 in Spijk

----
Mevrouw Agnes R. Weersma-Rozema heeft zich vele jaren ingezet als bestuurslid van het Burg. van Julsinghatehuis, was sinds 1989 actief voor de toko in het tehuis en creëerde er een ontmoetingsplek voor ouderen. Zij was voorzitter van de Stichting peuterspeelzaal Delfzijl, bestuurslid van de Tennisclub en verantwoordelijk voor de kantine en vrijwilliger bij het project Ondersteuning bij Rouwverwerking van de SWD. Momenteel is zij begeleider en assistent-coordinator van vakantiereizen van de Stichting het Buitenhof (reisorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) en medewerker van een tweedehands kinderkledingwinkel.

Tijd: 10.00 uur
Plaats: burg. van Julsinghatehuis, Kon. Wilhelminapark 23 te Delfzijl
-----
De heer Simon W.D.P. Bos is jarenlang voorzitter geweest van de Bevrijdingscommissie Wagenborgen. Hij was voorzitter van de Stichting Dorpsbelangen en een van de initiatiefnemers van de bouw van het multifunctionele gebouw aan het Proostmeer. Verder is hij bijna 25 jaar betrokken bij de Stichting Termun- ter Woningbouw en Stichting Woningbouw Nieuwolda, welke deel uitmaken van de beheersorganistie SG- BA (Stichting voor Gemeenschappelijke Beheer en Administratie). Destijds heeft hij zich sterk gemaakt voor de sociale woningbouw in de regio en een bestuurlijke fusie tussen vijf kleine corporaties.

Tijd: 11.00 uur
Plaats: Landgoed Ekenstein, Alberdaweg 70 te Appingedam
-------






Mevrouw Margaretha M. Kil-Wolters ontvangt haar benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau bij defungeren als volksvertegenwoordiger (raadslid en oud-wethouder) na tenminste twee volle perioden

Tijd: 12.00 uur
Plaats: raadzaal van het gemeentehuis Delfzijl.