Ingezonden persbericht


Navingo en HME organiseren seminar over offshore wind installatie en onderhoud

PERSBERICHT

Rotterdam, 22 februari 2010. Navingo organiseert, in samenwerking met HME (onderdeel van vereniging Holland Marine Equipment), op donderdag 29 april 2010 een seminar over offshore wind installatie en onderhoud. Het seminar, gecombineerd met een ruimte voor product- en bedrijfspresentaties, vindt plaats in het WTC Rotterdam en is het eerste in Nederland dat volledig is gewijd aan installatie en onderhoud. Het programma draait om de kansen en uitdagingen in deze groeimarkt voor onder meer projectontwikkelaars, toeleveranciers en service engineers.

Van 1.5 GW naar 40 GW offshore windenergie

De offshore windindustrie kenmerkt zich door ambitieuze groeidoelstellingen. Dat biedt nieuwe kansen voor de maritieme en offshore industrie want deze doelstellingen kunnen alleen gehaald worden door het juiste materieel en de juiste uitvalsbases voor installatie en onderhoud. In 2020 moeten circa 10.000 windmolens in Noordwest-Europa zorgen voor 40GW op zee opgewekte windenergie. Op dit moment is er ongeveer 1,5 GW aan geïnstalleerde capaciteit.

Groeimarkt in vogelvlucht

Deelnemers kunnen rekenen op een gevarieerd programma met visies op de ontwikkeling van de offshore windsector in met name Noordwest-Europa en op de gevolgen voor specifieke delen van de offshore wind waardeketen. Sprekers van onder andere ECN, Gusto en Siemens nemen seminarbezoekers in vogelvlucht mee langs vereisten aan schepen en havens voor windmoleninstallatie, inbedrijfstelling en onderhoudsprocessen. Eneco is uitgenodigd voor een presentatie over de ontwikkeling van het offshore windpark in Engeland waarvoor het onlangs toestemming kreeg.

Steun IRO en Scheepsbouw Nederland

Het installeren en beheren van de grote aantallen windturbines op zee vormen een geweldige logistieke uitdaging. Schepen zullen af en aan moeten varen om de windmolens te plaatsen. Service-engineers moeten ter plaatse kunnen komen voor inspectie en onderhoudswerkzaamheden aan de turbine. IRO en Scheepsbouw Nederland, brancheverenigingen voor toeleveranciers in de olie- en gas industrie en voor de maritieme industrie, onderkennen het winstpotentieel van offshore wind installatie en onderhoud en steunen het seminar.

Meer informatie en aanmelden

Het seminarprogramma en aanmeldingsformulier zijn te downloaden via www.offshorewind.biz/event. De toegangsprijs voor vroege boekers is ¤ 349,- excl. BTW. Het speciale introductietarief voor product display begint bij ¤1.350,- excl. BTW, incl. één entreebewijs voor het seminar.

Neem voor meer informatie contact op met Femke Hoogeveen, Conference Manager bij Navingo (tel: 010 20 92 600 of e-mail fh@navingo.com) of Jan Smits, Manager Innovatie bij HME (tel: 010 44 44 333 of e-mail: js@hme.nl).