Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 april 2010

VERKEERSHUFTERS, BUMPERKLEVERS EN ZONDAGSRIJDERS IN CRUISE CONTROL

In het tweede seizoen van het televisieprogramma 'Cruise Control' wordt de kijker voorgelicht over veilig verkeer in Noord-Holland. Daarbij aandacht voor verkeershufters, zondagrijders, bumperklevers en alle andere weggebruikers in Noord-Holland. 'Cruise Control' wordt vanaf 29 april iedere donderdag om 17:30 uur uitgezonden op RTV Noord-Holland.

Na het succes van de serie in 2008 komt er weer een nieuwe reeks van twaalf afleveringen. Doel van het programma is om de weggebruiker meer kennis en inzicht te geven in de vele facetten van het verkeer.

In iedere aflevering zijn er twee reportages te zien waarbij bijvoorbeeld verkeersslachtoffers, ambulancepersoneel en de politie aan het woord komen. In een speciale serie wordt verteld wat er gebeurt als je wordt aangehouden met teveel drank op. Daarbij wordt gereconstrueerd hoe een Hoornse jongen niet alleen zijn rijbewijs maar ook zijn baan kwijtraakte. Nu moet hij verplicht en op eigen kosten een cursus volgen. Verder is er iedere week de tip van de week en worden er beelden van de videocontrolewagen getoond.

Voor meer informatie over 'Cruise Control!' kijk op http://www.rtvnh.nl/programmas/programma/index.asp?showid=131.

Uitzendingen 'Cruise Control' op RTV Noord-Holland: vanaf donderdag 29 april om 17:30 uur.


---

Noot voor de redactie (