Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 27 april 2010

Let op! EMBARGO tot donderdag 29 april 2010, 12.00 uur

Op donderdagmorgen 29 april 2009 zullen, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin (Algemene Gelegenheid), Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt aan twee inwoners van de gemeente Hattem. De versierselen zullen worden uitgereikt door de heer J.W. Wiggers, burgemeester, tijdens eenn gezamenlijke bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis te Hattem. De ceremonie zal aanvangen om 09.30 uur (inloop vanaf 09.00 uur)

De heer H.G. Leerentveld (1927), wonende Distelhoeve 110 te Hattem

Onderscheiding : Lid in de Orde van Oranje-Nassau Verdiensten : De heer Leerentveld is voorgedragen vanwege zijn niet aflatende inzet voor de Historische Automobielvereniging Nederland (HAV). Hij is eind jaren zestig lid geworden van de vereniging en rolde al snel in het vrijwilligerswerk voor de vereniging. Hij was van (ongeveer) 1984 tot 2009 technisch commissaris van de HAV. Vanwege zijn leeftijd is hij vorig jaar, op zijn 82-ste, met pijn in het hart gestopt met de werkzaamheden.

Decorandus kenmerkt zich door een enorm brede kennis op het gebied van 'automobielen' (de auto's van voor de Tweede Wereldoorlog). Kennis die hij niet alleen voor zichzelf houdt, maar, daar waar mogelijk, deelt met anderen. Een ieder kon (en kan nog steeds) bij hem terecht voor goede raad of een helpende hand. Zijn grote inzet voor het behoud van de vooroorlogse automobielen kan zeer zeker worden gezien als een grote steun voor de instandhouding van het historisch mobiel erfgoed in Nederland.

Mevrouw G. de Vries (1952), wonende Grote Gracht 11 te Hattem

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Verdiensten: Mevrouw De Vries is voorgedragen vanwege haar vele werkzaamheden voor de Nederlands Hervormde Gemeente Hattem, de Hervormde Zondagsscholen Hattem, het Nederlands Bijbelgenootschap en de Wereldwinkel in Hattem.

Mevrouw zet zich al ruim dertig jaar in voor de Nederlands Hervormde Gemeente Hattem. Sinds 1980 is zij lid (waarvan een vier jaar voorzitter en vier jaar secretaris) van de Centrale en Wijk Evangelisatiecommissie van de kerk. In 1982 werd zij secretaris en in 1986 voorzitter van de Open Deur Commissie van de Zuidwijk; een functie die zij nog steeds vervuld. Gedurende 8 jaar was zij voorzitter van de Hervormde Zondagsscholen in Hattem en verder is zij, sinds 1980 op velerlei (bestuurlijke) terreinen actief binnen de Zuidwijk van de Hervormde Gemeente. Daarnaast heeft zij nog tijd gevonden om als vrijwilligster werkzaamheden te verrichten bij het Nederlands Bijbelgenootschap (sinds 1993) en is zij sinds 2001 vrijwilliger én bestuurslid van de Wereldwinkel Hattem. Van mevrouw kan zonder enige twijfel worden aangegeven dat zij zich gedurende geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen.

Einde persbericht.