Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
28 april 2010

MAATSCHAPPELIJKE VRAAGSTUKKEN IN NIEUWE TV-SERIE

Vanaf 29 april komt RTV Noord-Holland met het nieuwe human interest programma 'Welkom in mijn wereld', een elfdelige televisieserie over maatschappelijke vraagstukken. De presentatie is in handen van Vida Behrouz.

In 'Welkom in mijn wereld' ervaart Vida Behrouz de leefwereld van anderen. In iedere aflevering loopt ze één dag mee in het leven van onbekende personen met uiteenlopende achtergronden, kwaliteiten en beperkingen. In iedere aflevering wordt dat leven besproken. Hoe ziet het leven eruit van een kankerpatiënt of een homoseksuele onderwijzer of een jonge blinde vrouw? Met welke problemen krijgen deze personen te maken en hoe ziet hun toekomst eruit?

Over Vida Behrouz
"Die diversiteit en overeenkomsten van de mens wil ik graag laten zien. Zo ontstaat er hopelijk meer begrip voor mensen die maatschappelijke problemen ondervinden," zegt Behrouz (1983), die zelf geboren is in Teheran in Iran en op haar vierde levensjaar verhuisde naar Nederland. Met diverse projecten probeert ze dwarsverbanden te leggen tussen kunst, media en de maatschappij. "Ik vind het belangrijk dat mensen zich naast hun kwetsbaarheid ook bewust zijn van hun kracht. Hoewel het misschien cliché klinkt, ook het hebben van respect en begrip voor een ander is voor mij heel belangrijk".

Kijk voor meer informatie op:
http://www.rtvnh.nl/programmas/programma/index.asp?showid=216.

Uitzendingen 'Welkom in mijn Wereld' op RTV Noord-Holland: vanaf donderdag 29 april om 19:30 en 22:30 uur.


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht