Gemeente Capelle a/d IJssel

Embargo tot 29 april tot 12.00 uur

Lintjesregen: Tien Koninklijke onderscheidingen voor Capellenaren

Burgemeester Frank Koen reikt op donderdag 29 april om 10.15 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan negen Capellenaren. Dit doet hij ter gelegenheid van de Algemene Gelegenheid, namens Hare Majesteit de Koningin. De onderscheiden Capellenaren hebben zich bijzonder ingezet voor de maatschappij op diverse terreinen. De uitreiking vindt plaats in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Eén Capellenaar krijgt een lintje opgespeld van minister Van der Hoeven in Den Haag.

De heer H. in 't Veld, door minister Van der Hoeven In Den Haag ontvangt Capellenaar de heer H. in 't Veld door de Minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven, de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De heer In 't Veld wordt benoemd vanwege zijn verdiensten als directeur van Holland Casino en zijn vrijwillige activiteiten op muziekgebied in Scheveningen.

Mevrouw M.J. Broer-van Hoorn
Mevrouw M.J. Broer-van Hoorn wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwillige activiteiten voor de Stichting Capelle Helpt Iasi (Roemenie) en als lid van de kerkenraad van de Nederlands Hervormde Gemeente in Zierikzee.

Mevrouw W. van der Heide
Mevrouw W. van der Heide wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwillige activiteiten voor het koor Deo Cantemus, het verpleeghuis Salem te Ridderkerk en het Comité Woord en Daad. Dat is een landelijke ontwikkelingsorganisatie die armoede bestrijdt in Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika.

Mevrouw M.A. de Heer-Manneke
Mevrouw M.A. de Heer-Manneke wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwillige verdiensten voor de Christelijke Gereformeerde Zangvereniging Soli Deo Gloria te Rotterdam, als koster en als lid van de onderhoudscommissie van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Rotterdam-West.

De heer M. Kahraman
De heer M. Kahraman wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn karaktervolle en voorbeeldige plichtsvervulling bij het Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Stimulans en zijn vele vrijwillige activiteiten voor het Aktie Comité Pro Gastarbeiders, de Gastarbeidswinkel, voetbalclub Germinal, Stichting Humanitas, het Libanon Lyceum en de Stichting Disck.

De heer K. Kok
De heer K. Kok wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige activiteiten bij de Christelijke Gereformeerde Gemeente Rotterdam-West als vrijwilliger bij de renovatie van het kerkgebouw, als koster en leider van de zondagsschool. Tevens was hij lid van de oudercommissie van de Dr. A. Comrieschool te Rotterdam en is hij lid van het bestuur en voorzitter van de Stichting Koningshoffundatie van de Christelijke Gereformeerde Kerken te Rotterdam en voorzitter van de Zangvereniging Soli Deo Gloria.

De heer B.P. van der Ploeg
De heer B.P. van der Ploeg wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bestuurslidmaatschap van het Hollands Christelijk Mannenkoor in Lansingerland, zijn coördinerende rol binnen het Comité Kerst-in Bleiswijk, het lidmaatschap van de Geschillenadviescommissie woningbouw te Rotterdam, het lidmaatschap van de seniorencommissie van Woonstad Rotterdam en het voorzitterschap van het Wijk Overleg Platform Middelwatering in de periode 2001-2006.

De heer J.P. van Puffelen
De heer J.P. van Puffelen wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn veelzijdige inzet als ouderling van de Gereformeerde Kerk, actuaris van de classis Rotterdam I en II van de Gereformeerde Kerken en zijn activiteiten als organisator van cursussen, lezingen en gever van rondleidingen over het oude Egypte en het Nabije Oosten, het Christendom en de Islam.

De heer A.E. Schouten
De heer A.E. Schouten wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn veelzijdige activiteiten als ouderling van de Gereformeerde Gemeente Capelle aan den IJssel Middelwatering, als eerste lokettist en voorlichter bij de Stichting Ontmoeting te Rotterdam: een organisatie voor dak- en thuislozen. Daarnaast is hij actief als lid van de werkgroep Lectuurvoorziening Deputaat Evangelisatie en als depothouder van het Deputaat Evangelisatie Gereformeerde Gemeenten.

De heer A.C. Verhaar
De heer A.C. Verhaar wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet voor Scouting Nederland. Vijftig jaar is hij actief zowel nationaal als internationaal. Hij is medeorganisator van Euro-Scouts in het Kralingse Bos in Rotterdam, actief bij de manifestatie ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van Scouting Nederland, tot 2009 lid van de Landelijke Admiraliteit van Scouting Nederland en verantwoordelijk voor het welzijn en de veiligheid van 12.000 jongeren op en rond het water. Ook is hij organisator van grote evenementen zoals de Europese Jamboree en de Wereld Jamboree. Hij is tevens nauw betrokken bij de Nationale Water Kampen die eenmaal in de vier jaren worden georganiseerd en zo'n 6.000 deelnemers kennen.