Nieuwe uitwegen voor een beter sociaal beleid in de E.U.

29/04/2010 12:32

Plantijn Hogeschool

In de Plantijn Hogeschool loopt momenteel op campus Meistraat een intensief studieproject (IP). Europese studenten vanuit Nederland, Portugal, Litouwen en België werken samen aan het zoeken naar nieuwe uitwegen voor het sociaal beleid in de Europese Unie. Vrijdag 30 april 2010 stellen ze hun eindrapport voor.

Het IP Waspolls is reeds aan zijn derde editie toe. Waspolss staat voor Tracking new European Ways in Social Policy, Legal ans Social Services: het zoeken naar nieuwe uitwegen voor het sociaal beleid in de EU.

Waspolss III is een verderzetting van het Waspolss I en Waspolss II project met dezelfde partners: Inholland hogeschool (NL), Universiteit van Porto (PO), Mykolos Romeris University (LT) en de Plantijn Hogeschool (B). Dit studieproject wordt gefinancierd door de Europese Unie.

Via het internet werken de studenten van de verschillende partnerinstellingen gedurende 4 maanden samen onder begeleiding van coachen (docenten en professoren). Ze bekijken volgende onderwerpen in het kader van het Waspolss project:

1. Social security in terms of retirement pensions

2. Labour market policy; gender issues

3. Social inclusion

4. Poverty, (over) indebtedness and social exclusion

Na de langeafstandssamenwerking worden de studenten twee weken samengebracht in één van de deelnemende landen om een eindrapport samen te stellen. Tijdens deze veertiendaagse reiken experts bijkomende informatie aan.

Deze keer is België het gastland en ontvangt de Plantijn Hogeschool van 19 april 2010 tot 1 mei 2010 een twintigtal buitenlandse studenten en lectoren. De gasten komen uit Nederland, Portugal en Litouwen. Op 30 april 2010 stellen ze hun eindrapport voor.

Persuitnodiging vrijdag 30 april 2010

11u00

Meistraat 5 - room 1.21

Graag bevestiging op voorhand