Gemeente Sittard-Geleen


Geen aanlijnplicht voor honden in buitengebied

PERSBERICHT | Sittard-Geleen 29 april 2009 - De gemeente Sittard-Geleen kent ggeen aanlijnplicht voor honden in het buitengebied. Wethouder Els Meewis (leefomgeving) heeft dat gisteren laten weten tijdens een bijeenkomst over hondenbeleid in Sittard-Geleen.

,,Binnen de bebouwde kom moeten honden aan de lijn lopen. Buiten de bebouwde kom mogen honden los lopen, als ze maar geen overlast veroorzaken,' aldus wethouder Els Meewis. ,,Daar gelden de regels van de Flora- en faunawet.'

Over de aanlijnplicht voor honden was de afgelopen weken verwarring ontstaan. Reden voor de nieuwe wethouder van leefomgeving van Sittard-Geleen om duidelijkheid te verschaffen tijdens de door particulieren georganiseerde bijeenkomst. ,,We hebben de afgelopen dagen ook met Stadstoezicht en met de Groene Brigade om tafel gezeten en ons beleid verduidelijkt. Daarover kan geen misverstand meer bestaan,' zegt Els Meewis, die niet wil tornen aan de opruimplicht voor hondenpoep zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Meer informatie over het hondenbeleid van Sittard-Geleen is te vinden op www.sittard-geleen.nl. Hier kunnen mensen ook een plattegrond raadplegen waarop staat aangegeven waar de bebouwde-komgrenzen liggen.