Provincie Antwerpen


Creatieve jongeren stellen hun pareltjes tentoon

DESIGNED 4 YOU - van 27/04 tot 16/05 in het Zilvermuseum Sterckshof - Deurne

Juwelen leren ontwerpen bij Nico Taeymans of Robb Zilla? Elke jonge beeldende kunstenaar droomt er van. Voor de leerlingen van de provinciale school Sint-Godelieve werd het werkelijkheid. Een professionele juwelier begeleidde hen intensief gedurende 1 week in zijn/haar atelier. Het resultaat kan je nog tot 16 mei bewonderen op de expo DESIGNED 4 You in het Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen. De tentoonstelling bevat zowel juwelen van de jonge kunstenaars als werk van de deelnemende juweliers. Naast ringen en halskettingen, zijn er ook gewaagdere juwelen zoals een sluiting van een kousenband. Ideaal om je huwelijkspartner te verrassen ...

DESIGNED 4 YOU is een uitermate creatief project waarbij de leerlingen van het 6de jaar Toegepaste Beeldende Kunst aan het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve een uniek juweel maken.

De leerlingen werken gedurende 1 week intensief en onder begeleiding van een erkend juwelier, hun ideeën en opvattingen rond "gevoelens, houden van, ..." ruimtelijk uit. Deelnemende juweliers dit jaar zijn: Nico Taeymans, Robb Zilla, Koen Keersmaekers, Gerhild Kirchner, Camee juweelontwerp, Jos de Kort en Elisabeth Ielegems. Het project is elk jaar opnieuw, voor zowel de leerlingen als de juweliers, een zeer interessant proces. Er wordt gebrainstormd, geschetst en uiteindelijk 3 dimensionaal gecreëerd.

Gedeputeerde Inga Verhaert, bevoegd voor onderwijs, gelooft sterk in de samenwerking met kunstenaars: "Het project geeft de leerlingen een concreet beeld van een mogelijke richting waarvoor zij in de toekomst kunnen kiezen. Verder vormt deze ervaring een perfecte aanvulling bij de kunstgerichte vakken die zij in het kunstonderwijs dagelijks krijgen; fotografie, multimedia, waarnemingstekenen en grafiek."

Praktische info
De juwelen van de leerlingen én een juweel van de juwelier in kwestie kan u bewonderen van 27 april tot 16 mei 2010 in het Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen. Het museum is telkens van dinsdag tot zondag ( 10 tot 17.30 uur) open. Gratis toegankelijk, behalve op zaterdag 1 mei (toegang zilvermarkt: 6/ 4/ 1 euro).

Praktische info
wanneer:
van 27 april tot 16 mei 2010, open van dinsdag tot zondag van 10 tot 17.30 uur. waar:
Zilvermuseum Sterckshof Provincie Antwerpen, Hooftvunderlei 160, 2100 Antwerpen, www.zilvermuseum.be

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 50




Provincie Antwerpen