KPN NV

Kinderbrowser MyBee 100.000 keer gedownload

Datum

29 april 2010

Nummer
029

De gratis kinderbrowser MyBee van KPN heeft een mijlpaal bereikt: gisteren werd MyBee voor de 100.000ste keer gedownload. Daarmee is MyBee een van de populairste online omgevingen voor jonge kinderen in Nederland. MyBee is vooral populair bij kinderen tussen drie en acht jaar.

MyBee, door stichting Mijn Kind Online voor KPN ontwikkeld, werd in mei 2008 gelanceerd. De kinderbrowser is wereldwijd uniek: MyBee brengt kinderen op websites die passen bij hun leeftijd. Niet alleen worden slechte sites tegengehouden; het grote voordeel van MyBee is dat leuke of interessante websites voor jonge kinderen actief naar voren worden gebracht. Vernieuwend aan MyBee is dat ouders tips met elkaar delen. Ben je als ouder een bijzonder leuke site tegengekomen, kun je dat aan MyBee toevoegen zodat jouw kind de site gemakkelijk terug kan vinden. Diezelfde site kun je ook aan andere gebruikers van MyBee aanbevelen. Uit recent onderzoek van Motivaction en Mijn Kind Online blijkt dat ouders vooral bezig zijn met wat internet bij kan dragen aan de ontwikkeling van hun kind.

KPN beseft dat internet een belangrijke rol speelt in het leven van kinderen. Het is een plek waar ze vriendjes ontmoeten, informatie zoeken en spelletjes spelen. KPN vindt het belangrijk dat kinderen op een zorgeloze wijze met internet leren omgaan. Daarnaast ziet KPN het als zijn taak om een bijdrage te leveren aan het 'internetwijs' maken van kinderen en ook hun ouders in deze taak te ondersteunen.

MyBee is gratis te downloaden op www.kpn.com/mybee en beschikbaar voor Windows en Mac.



KPN NV