Gemeente Zwolle

(Pre)mediation

Eind dit jaar wil de gemeente Zwolle bij elk bezwaarschrift onderzoeken of door (pre)mediation beter maatwerk geleverd kan worden bij het oplossen van bezwaren.

Naast het tijdig afhandelen van een groter percentage bezwaren wordt ook meer en meer ingezet op maatwerk bij de behandeling van bezwaren. Premediation en mediation zijn daar voorbeelden van. Bij die werkwijze wordt gekeken hoe partijen in samenspraak en met hulp van een onafhankelijke begeleider hun conflict op kunnen lossen.

Wat is (Pre)mediation?

Als er een conflict dreigt te ontstaan gaat een medewerker van de gemeente Zwolle in gesprek met de betreffende organisatie of persoon. Dit wordt premediation genoemd. De medewerker denkt dan mee over eventuele oplossingen en geeft advies. Dit advies kan de nodige onderhandelingen met zich meebrengen. In dat geval kan na premediation worden besloten een mediation traject te starten. Bij mediation begeleidt een onafhankelijk persoon, de mediator, de onderhandelingen tussen de gemeente Zwolle en een burger of bedrijf om tot een oplossing te komen. Het wederzijds belang staat daarbij centraal.

Lees hier meer over op onze webpagina over premediation Zie het origineel