Ingezonden persbericht

Oranjepop opent Gelders festivalseizoen

Met de zomer in aantocht begint het bij muziekliefhebber te kriebelen: de festivals komen er weer aan. Het aanbod in Gelderland is in 2010 bijzonder ruim en gevarieerd. Zoals elk jaar wordt het buitenfestivalseizoen op Koninginnedag geopend door Oranjepop Nijmegen.

De aftrap van het seizoen begint in stijl, met een mix van oud en nieuw en van regionaal en nationaal. Het Nijmeegse Hunnerpark is op 30 april gratis toegankelijk, en bezoekers zien tussen 13.00 en 24.00 uur optredens van onder meer Gotcha!, Black Bottle Riot, Bettie Serveert, Moss, Zwart Licht, Barbarella, Do Not Run We Are Your Friends, OIIO, André Manuel en Koos van Dijk op drie verschillende podia. Het festival wordt omlijst met een festivalmarkt en een culturele markt.

Later in het jaar staat Gelderland bol van de festivals, die veel verschillende muziekliefhebbers zullen aanspreken. Denk aan het Bevrijdingsfestival in Wageningen, de Music Meeting in Nijmegen, Emporium in Wijchen, Free Your Mind in Arnhem, Fortarock en De Affaire in Nijmegen, De Zwarte Cross en Huntenpop in de Achterhoek en Appelpop in Tiel. De festivalzomer wordt tegenwoordig afgesloten door het UIT-festival in Nijmegen.

2010 belooft een mooi jaar te worden voor de festivalgangers. Te beginnen op Koninginnedag in het Nijmeegse Hunnerpark bij Oranjepop.

Meer informatie over Oranjepop op www.oranjepop-nijmegen.nl

Noot voor redacties



Ingezonden persbericht