Gemeente Kapelle

Panorama Wemeldinge door aquarellist Henk Bisschop

Nog slechts enkele dagen en alle voorbereidingen voor een bijzonder Oranjefeest zijn klaar. Wemeldinge, waar het om de vijf jaar feest is vanwege het kronen, zal dit jaar de koningin en haar familie verrassen.

Nog slechts enkele dagen en alle voorbereidingen voor een bijzonder Oranjefeest zijn klaar. Wemeldinge, waar het om de vijf jaar feest is vanwege het kronen, zal dit jaar de koningin en haar familie verrassen.

Na de vele, vele uren werk om het dit jaar tot iets bijzonders te maken, kan het feest nu al geslaagd worden genoemd. Het resultaat van zoveel creativiteit, saamhorigheid en passie van de inwoners van Wemeldinge zal op 30 april aan de vele duizenden bezoekers worden getoond. Het straatbeeld zal geheel gevuld zijn met kleurrijke en schitterende bouwsels en zang, muziek en dans zullen op koninginnedag t/m 5 mei te bekijken en te horen zijn.

De oproep van de burgemeester eind vorig jaar heeft ook mij doen besluiten een bijdrage aan het feest te leveren. In december ontstond het idee om een Panorama Wemeldinge te aquarelleren. Het dorp waar ik mag wonen, heeft iets van het dorp dat Wim Sonneveld al jaren geleden bezong. Op rustige momenten ademen veel objecten en plaatsen die sfeer.

Op mijn wandelingen koos ik 48 onderwerpen uit, die volgens mij een bepalend beeld van en over Wemeldinge geven. Het was mijn opzet er een rond geheel van te maken, doch dat bleek niet mogelijk.

De 48 aquarellen zijn aan een geschilderd en hebben een totale lengte van 18 meter lang en 75 cm. hoog. Het paneel zal langs de route tijdens het koninklijk bezoek worden opgesteld, maar kan (in verband met de kwetsbaarheid) niet langs de route blijven.

Tijdens de Kunst-en Natuurroutes op 4, 5 en 6 juni en 21 en 22 augustus a.s. zal het panorama te zien zijn in mijn atelier achter Dorpsstraat 82. Ik heb ongeveer 500 uur met veel plezier aan dit panorama gewerkt en hoop dat de koningin een paar minuten ook dat deel van Wemeldige zal bekijken, dat zij tijdens haar bezoek zal missen

Met de medewerking van het Oranjecomite, dat zorgdraagt voor een goede overkapping, hoop ik ook mijn bijdrage aan deze "bijzondere" koninginnedag te hebben geleverd.

Henk Bisschop, aquarellist.

Dorpsstraat 82, 4424 CZ Wemeldinge

www.henkbisschop.nl

hbisschop@zeelandnet.nl