Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 20 april 2010

Feest in Alkmaar op Koninginnedag

Koninginnedag in de Alkmaarse binnenstad is een echt volksfeest. Een drukte van jewelste met een hele gezellige vrijmarkt. De vrijmarkt start op donderdag 29 april vanaf 18.00 uur en duurt tot vrijdag 30 april 17.00 uur.

Wat is er te doen?

. In de binnenstad is er vrijmarkt voor iedereen (geen beroepshandel). Dit jaar is er geen plaats voor kramen op het Ritsevoort en de Koorstraat. Ook dit deel is nu vrijmarktgebied;
. in het kindergebied, in het park (Clarissenbolwerk) tussen Ritsevoort, Bergerbrug en het Canadaplein, kunnen kinderen tot 14 jaar hun spullen verkopen en
. er is kinderkermis op het Kerkplein.

Gratis met de bus!
Vrijdag 30 april is het busvervoer in Alkmaar gratis. De stadsbussen lijn 2, 3, en 4 worden via de binnenstad omgeleid langs de Geestersingel en Kennemersingel. De haltes in de binnenstad komen te vervallen. De stadbussen stoppen wel bij de haltes op Bergerhoutrotonde, Kennemersingel en Kennemerstraatweg.

Een paar spelregels
Op de vrijmarkt mag iedereen oude spullen uit de schuur en van zolder verkopen. Beroepshandel, zoals het verkopen van blikjes frisdrank, zakjes chips, chocoladerepen is verboden.

Autoverkeer is in het vrijmarkt gebied niet mogelijk. Ook bewoners met een parkeervergunning kunnen hun auto van donderdag 29 april vanaf 16.00 uur tot vrijdag 30 april 24.00 uur niet in het vrijmarktgebied neerzetten. Voor geparkeerde auto's geldt tijdens de vrijmarkt dezelfde wegsleepregeling als op marktterreinen (E 198,-).

Folder Spelregels voor de vrijmarkt
actueel > evenementenkalender.