Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Koninginnedag op Winkelboulevard Zuid

Over ruim een week is het zover, dan kleurt de Winkelboulevard Zuid in het oranje en worden oude spullen weer van zolder gehaald om te verkopen. Jaarlijks trekt Koninginnedag op de Winkelboulevard duizenden bezoekers. Ook dit jaar is er voor een ieder wat wils; een braderie, vrijmarkt, kinderattracties en muziek.

Tijdens Koninginnedag wordt de Boulevard verdeeld in drie stukken. De Beijerkop biedt ruimte om te parkeren. De Beijerlandselaan is voor de bekende braderie en de middenberm van de Groene Hilledijk wordt de "vrijmarkt", waar iedereen zijn of haar spullen mag verkopen.

Om er voor te zorgen dat het feest ook een feest blijft zijn er een aantal spelregels opgesteld:


1 Verkoop tussen 10.00 uur en 17.00 uur
Vanaf 8.30 uur mag u beginnen met het opbouwen van kramen en het uitstallen van uw spullen. Tussen 10.00 uur en 17.00 uur vindt de verkoop plaats. Na 17.00 uur heeft u twee uur de tijd om alles op te ruimen, omdat de ROTEB om 19.00 begint met het schoonmaken van de straat.


2 Opruimen kramen
Wanneer u een kraam huurt of een plekje heeft kunnen bemachtigen op de Groene Hilledijk, is het de bedoeling de plek aan het einde van de dag weer netjes achter te laten. Het afval kunt u achterlaten in de daarvoor bestemde afvalbakken. Wanneer de plek niet netjes is opgeruimd worden de schoonmaakkosten doorberekend.


3 Niet parkeren op het evenemententerrein
Om alle verkopers voldoende ruimte te geven hun spullen uit te stallen wordt u vriendelijk verzocht niet voor het zicht van anderen te parkeren of op de terrassen van de horecagelegenheden.

Voor meer informatie over de Koninginnedag op de Winkelboulevard Zuid kunt u contact opnemen met de verantwoordelijke evenementcoördinator, Michel Witte, telefoonnummer: 06 5356 5254.

LET OP: OP VRIJDAG 30 APRIL RIJDT DE TRAM NIET OVER DE BEIJERLANDSELAAN EN DE GROENE HILLEDIJK. DE BEIJERLANDSELAAN EN DE STRIJENSESTRAAT WORDEN AFGESLOTEN VOOR DOORGAAND VERKEER