Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

KiX Vrijmarkt, de grootste vrijmarkt voor kinderen

Op vrijdag 30 april 2010 organiseert het Prinses Beatrix Fonds de tweede editie van de KiX Vrijmarkt op het Malieveld in Den Haag. Dit is de grootste vrijmarkt georganiseerd door en voor kinderen in Nederland. De eerste editie was zeer geslaagd en trok ongeveer 8.000 bezoekers.

Koningin Beatrix Kinderen kunnen spulletjes verkopen, genieten van spetterende optredens van bekende artiesten en er zijn tal van andere uitdagende activiteiten. Zo kunnen kinderen deelnemen aan de KiX Cup, een vier tegen vier voetbaltoernooi. Ook wordt een poging gedaan het Guinness World Record Koekhappen (i.s.m. Peijnenburg) te verbreken, wordt gezocht naar kinderen met de KiX Factor en zijn er gedurende de hele dag workshops Streetsurfing.

Jonge handelaren en sportievelingen kunnen zich via de speciale kidssite van het Prinses Beatrix Fonds aanmelden. Kinderen die zich inschrijven voor een plekje op de vrijmarkt of deelname aan de KiX Cup, doneren EUR 10,- voor de strijd tegen spierziekten. Hierdoor kunnen zij iets doen voor hun leeftijdsgenoten met een spierziekte. Daarnaast krijgt iedereen die zich inschrijft een toegangskaartje voor Movie Park Germany en een Nickelodeon kleedje. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.beatrix.nl.

In de week voor 30 april zal Nickelodeon een tv-serie uitzenden over Koninginnedag. Hierin komt alles aan de orde wat je moet weten over deze nationale feestdag, maar ook over de KiX Vrijmarkt en het Prinses Beatrix Fonds.
22 april 2010