Ingezonden persbericht


Guinness World Record Koekhappen tijdens de KiX Vrijmarkt

Den Haag 22 april 2010 - Op Koniinginnedag wordt tijdens de KiX Vrijmarkt op het Malieveld in Den Haag een poging gedaan om het Guinness World Record Koekhappen te verbreken. Het huidige record staat op 1126 personen. Doel is om tijdens de KiX Vrijmarkt met 2010 mensen tegelijkertijd te koekhappen. Het Prinses Beatrix Fonds organiseert de KiX Vrijmarkt om kinderen bewust te maken van leeftijdsgenootjes met een spierziekte.

Het startschot voor het wereldrecord wordt om 14.30 uur gegeven door Spongebob en presentatrice Odette Simons. Bezoekers en deelnemers van de KiX Vrijmarkt kunnen kosteloos deelnemen. Iedereen die wil meedoen kan zich op 30 april melden bij de check-in balie van de KiX Vrijmarkt op het Malieveld in Den Haag.

Naast de wereldrecordpoging is er op de KiX Vrijmarkt veel meer te doen. Zo kunnen kinderen hun spulletjes verkopen, zijn er spetterende optredens van Monique Smit en Zirkus Zirkus, kunnen workshops streetsurfing worden gevolgd, wordt gezocht naar kinderen met de KiX Factor en kunnen voetballiefhebbers deelnemen aan de KiX Cup.

Iedereen die zich inschrijft voor een plekje op de vrijmarkt of deelname aan de KiX Cup doneert ¤ 10 voor de strijd tegen spierziekten. Hierdoor kunnen leeftijdsgenootjes met een spierziekte geholpen worden. Iedereen die meedoet krijgt een gratis toegangskaartje voor Movie Park Germany en een uniek Nickelodeon strandlaken.

De KiX Vrijmarkt wordt georganiseerd in samenwerking met de gemeente Den Haag en televisiezender Nickelodeon. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.beatrix.nl.

Kijk voor meer informatie op www.beatrix.nl en www.prinsesbeatrixfonds.nl

Over het Prinses Beatrix Fonds

In Nederland zijn ongeveer 200.000 mensen met een spierziekte of bewegingsstoornis, waaronder veel kinderen. Mensen met een spierziekte hebben vaak moeite om te bewegen en kunnen afhankelijk zijn van een rolstoel. Sommige spierziekten zijn zelfs dodelijk. Het Prinses Beatrix Fonds wil daar iets aan doen en financiert onderzoek naar de oorzaken en behandelingen van spierziekten, zodat het leven van patiënten verbeterd wordt. KiX is het kidslabel van het Prinses Beatrix Fonds en heeft als doel kinderen bewust te maken van spierzieke leeftijdsgenoten.

Noot voor de redactie (