Gemeente Helmond


Gratis parkeren op Koninginnedag

Op Koninginnedag kunnen bezoekers van het centrum van Helmond gratis hun auto parkeren. Er is een extra fietsenstalling op het terrein van Obragas.

De auto parkeren kan zowel in de gemeentelijke parkeergarages als in de parkeervakken op straat. De fiets of bromfiets kan op Koninginnedag gratis gestald worden in de vier gemeentelijke fietsenstallingen óf op het terrein van RWE/Obragas.

Stimuleren

Gemeente Helmond wil op deze manier stimuleren dat tijdens Koninginnedag zoveel mogelijk bezoekers naar het Helmondse centrum komen. Ook wil de gemeente voorkomen dat er op allerlei plekken in de stad autos en fietsen worden neergezet.

Extra fietsenstalling

Op Koninginnedag kan de fiets of bromfiets ook gratis gestald worden op het terrein van RWE/Obragas. Dat kan van 8.15 tot 20.00 uur. Het bewaakte Obragas-terrein is bereikbaar via het openstaande hek vanaf de Watermolenwal (tegenover de fietsenstalling Speelhuisplein). Haal vóór
20.00 uur uw fiets op. Daarna gaat het hek dicht en kunt u niet meer bij uw rijwiel komen.

Alleen in de vakken

Ook op Koninginnedag mag de auto alleen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde vakken. De stadswachten controleren op foutparkeerders. Parkeren buiten de vakken of op een vergunninghoudersplek levert een boete van 66 euro op! Let dus goed op waar u parkeert om een boete te voorkomen.

* Openingstijden parkeergarages en fietsenstallingen