Gemeente Rotterdam

Activiteiten Koninginnedag 2010 Rotterdam Centrum

In het centrum van Rotterdam en in het Stadhuis aan de Coolsingel 40 vindt op Koninginnedag, vrijdag 30 april, een aantal officiële festiviteiten plaats. Daarnaast is er de traditionele vrijmarkt. Elders in de stad is er een breed aanbod aan activiteiten, waarvan een overzicht is te vinden op de speciale internetsite rotterdamviertkoninginnedag.nl.

Ontvangst

Op Koninginnedag is er van 11.00 tot 12.30 uur een ontvangst op het stadhuis. Burgemeester Ahmed Aboutaleb, en de voorzitter van de Stichting Rotterdams Comité ter behartiging van Nationale Belangen, de heer Frans Weisglas, houden een toespraak. Voor deze ontvangst is nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. Belangstellenden kunnen deze verkrijgen bij de gastenbalie in de hal van het Stadhuis. Per persoon wordt één kaart verstrekt. Op www.rotterdam.nl is nadere informatie te vinden.

Aubade

Na afloop van de ontvangst wordt om 12.30 uur de vlag gehesen voor het Stadhuis. Burgemeester Aboutaleb neemt aansluitend de aubade af, die wordt uitgevoerd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine, onder leiding van MAJMARNS Harmen Cnossen.

Vrijmarkt Centrum

Het centrum van Rotterdam wordt op Koninginnedag voor een groot deel ingenomen door de vrijmarkt. Deze vrijmarkt wordt gehouden op de volgende locaties: marktterrein Binnenrotte Centrummarkt (vanaf Meent tot Blaak NS), Hoogstraat oost, Coolsingel, Van Oldenbarneveltstraat, Van Oldenbarneveltplaats, Karel Doormanstraat, Aert van Nesstraat, Blaak, Schiedamsedijk, Hofplein en Westersingel. Een gedeelte van het Schouwburgplein is bestemd voor kinderen tot 12 jaar. Zij kunnen hier tot 17.00 uur hun waren verkopen.

Activiteiten in de wijken

De gemeente Rotterdam publiceert alle gemeentelijke activiteiten op de website www.rotterdamviertkoninginnedag.nl.

Op de site kan per deelgemeente en per activiteit worden gezocht. Gedurende de dag bezoekt de burgemeester verschillende activiteiten in de stad.