Provincie Overijssel



Aangepaste bedieningstijden brug Blauwe Hand

23 april 2010

De provincie Overijssel heeft de bedieningstijden van de brug Blauwe Hand aangepast vanwege een gebroken aandrijfas. De aangepaste bedieningstijden gelden in elk geval tot 30 april. Brug Blauwe Hand ligt in de provinciale weg N 334 (Steenwijk-Zwartsluis) en in de vaarweg van het Meppelerdiep naar Steenwijk. Door aangepaste bedieningstijden en omleidingroutes wil de provincie de overlast voor het scheepvaart- en wegverkeer zoveel mogelijk beperken.

De brug Blauwe Hand wordt op de volgende tijden bediend:
* Maandag t/m vrijdag om 9:30, 13:30, 18:30 uur
* Zaterdag en zondag om: 9:30, 11:30, 13:30, 15:30, 18:30 uur

Scheepvaart van Steenwijk richting Beukerssluis kan na de bediening van brug Blauwe Hand om 18:30 uur aansluitend gebruik maken van de Beukerssluis.

De provincie adviseert schepen met een vaste kruiphoogte van 3,40 m bij
-0,20 m NAP op het Meppelerdiep te varen via de Arembergersluis of sluis Blokzijl. Schepen met een vaste mast en een diepgang van maximaal
1,60 m kunnen het beste varen via sluis Blokzijl. De recreatievaart heeft twee alternatieve routes: via de Arembergersluis en sluis Blokzijl.

Het wegverkeer krijgt tijdens de brugbediening te maken met wachttijden van ongeveer een half uur. De bedieningstijden van de brug Blauwe Hand worden met tekstwagens aangegeven op de routes Steenwijk-Zwartsluis, Vollenhove-Giethoorn en Zwartsluis-Steenwijk. Op de tekstwagens komt alleen tekst op het moment dat de brug bediend gaat worden, zodat automobilisten kunnen zien hoelang de wachttijd is. Het wegverkeer kan zo tijdig een alternatieve route via Blokzijl of Meppel kiezen of doorrijden naar de brug en daar even wachten. Indien nodig wordt op verzoek van hulpdiensten de brugbediening direct onderbroken.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.overijssel.nl/vaarwegen