Cambiance vakantiegasten als natuurbeheerder

26/04/2010 16:58

Cambiance

Spotgame is een interactief natuurspel voor jong en oud. Ontwikkelt als recreatief vermaak voor vakantiegasten, basisscholen en natuurliefhebbers met als doel de kennis over de biodiversiteit ofwel wat er groeit, bloeit en leeft op en rond Cambiance Brabant Vakantieparken te verbeteren.

Wat weten wij leken nu exact van alles wat jaagt, flirt en fluit in onze natuurlijke omgeving. Zoals vogels, reptielen en insecten. Maar ook de kleine zoogdieren. Hoe leven ze!, Waar ze broeden, wie eet wie, of wat. Hoe ze "het" doen. Waar, wanneer en met wie en noem maar op.

Door het stimuleren van de aanwezigheid van vele soorten om ons heen kunnen wij hun gedragingen beter volgen. We hangen en plaatsen nest- en voederkasten, maar ook webcams, we geven voorlichting en delen onze boeiende omgeving en kennis over de natuur met de alle natuurvrienden.

Deelnemers groot en klein, spelen het spel, zoeken naar oplossingen ter beantwoording de vragen. Ze, Hyven, Twitteren en Bloggen met elkaar en zoeken naar de oplossing van een regelmatige wisselende rebus op het park of onze website Magnix.net.

Onder de goede inzendingen worden regelmatig leuke attenties en prijzen verdeeld zoals boeken, insectenkijkdoosjes, nest- en voederkastjes, een Magnix-pakket en nog veel meer.

Ook inzendingen van natuurbelevenissen, filmmateriaal of andere anekdotes worden zeer gewaardeerd en zullen onze gezamenlijke natuurkennis verruimen. Speel mee, help de natuur een handje, en win naast een prijs ook aan natuurkennis!

De Meivakantie gaat van 30 april de start het spel gaat dan voor het eerst door Brabantse vakantiegasten van Cambiance gespeeld worden.

"Kennis over de natuur moet je delen".

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





(http://)www.cambiance.nl/spotgame