Gemeente Middelburg

Bereikbaarheid Middelburg op Koninginnedag

Op 30 april is de binnenstad van Middelburg van 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur per auto moeilijk bereikbaar. Parkeren in de binnenstad voor bezoekers is bijna nergens mogelijk. Zij kunnen beter de aanwijzingen volgen naar de transferia buiten de stad (Arnestein en Olauterrein Vlissingen).

Afsluitingen rondom de stad

Het busvervoer en het fietsvoetveer in Zeeland is gratis op 30 april en vanaf de transferia worden gratis pendelbussen richting de stad ingezet. Dit betekent natuurlijk een enorme toename van bussen op de aanrijroutes naar het busstation. Om die reden wordt de Kanaalweg in Middelburg afgesloten en ook de Schroebrug en de Schroeweg is afgesloten voor doorgaand verkeer in noordelijke richting van de Vrijlandstraat tot aan de Schroebrug.
Dit betekent dat het vanaf de A58 niet mogelijk is richting de stad te rijden vanaf de afslagen Arnestein en Middelburg. Arnestein en de wijken Mortiere, Dauwendaele en Middelburg-Zuid zijn wel bereikbaar.

Doorrijden tot Vlissingen op de A58

Mensen die Middelburg naderen vanuit Goes en richting de stad willen rijden, kunnen op de snelweg A58 het beste doorrijden tot Vlissingen. Bij de stoplichten aan het eind van de snelweg rechtdoor rijden. U passeert de spoorwegovergang en na over de brug te zijn gekomen, voegt u rechts uit. Bij de stoplichten slaat u linksaf de Nieuwe Vlissingseweg op. U rijdt alsmaar rechtdoor tot u in Middelburg aankomt.

De doorgaande route langs of naar Middelburg aan de noordwestkant van de stad loopt over de singels en Het Groene Woud (zie rode doorgaande lijn aan de westzijde op het kaartje).

Overal fietsenstallingen

Met de fiets heeft u natuurlijk geen last van deze wegafsluitingen. Middelburg is op de fiets net zo goed bereikbaar als op willekeurig welke dag in het jaar. Alleen in de binnenstad is fietsen niet mogelijk. Dat gebied is op Koninginnedag voor voetgangers. Komt u op de fiets? Dan vindt u overal rond de binnenstad extra fietsenstallingen. U kunt ze vinden op de volgende plaatsen: Bodenplaats, Bachtensteene, Balans, De Stoppelaartuin, Sint Jorisdoelen, Dam, binnenterrein Rotterdamsekaai-Breestraat, Rouaansekaai-Bierkaai, Zusterstraat, Kanaalweg.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl