Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Opening Waterboerderij Beverwaard

Op vrijdag 30 april om 14.00 uur

Op vrijdag 30 april, Koninginnedag, wordt de Waterboerderij Beverwaard op het terrein van speeltuin de Stormpolder, aan de Valkenburgsingel 81, om 14.00 uur geopend door de portefeuillehouder Sport en Recreatie van de deelgemeente IJsselmonde, Norbert Swaneveld.

Waterboerderij
Het ontwerp voor de Waterboerderij is met kinderen, scholen en bewoners uit de buurt besproken en heel enthousiast ontvangen. Op het schiereiland in de speeltuin waar alleen een skelterbaan was, zijn nu allerlei waterspeelelementen geplaatst. Kinderen worden hier uitgedaagd met water te spelen en leren tegelijkertijd het een en ander over water.

Het skelterpad is gehandhaafd zodat de kinderen langs de speelelementen kunnen skelteren. Er is ook gedacht aan mindervalide kinderen, via een spannende rolstoelwip is het hele schiereiland toegankelijk voor rolstoelers en kunnen zij zich in dit gedeelte van de speeltuin ook prima vermaken. Het meest spannende is de trekpont, touwbrug en vlottenbrug, zodat kinderen een parcours over water kunnen afleggen. Dit vereist wel enige behendigheid en natuurlijk een zwemdiploma. In de visvijver zwemt een kudde kunst nijlpaarden, die in beweging komt als kinderen er langs lopen.

De Waterboerderij is een project in het kader van kindvriendelijke wijken in IJsselmonde en mogelijk gemaakt door speeltuin de Stormpolder, de dienst Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam, het Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam, Stichting Centrum Beeldende Kunst en de deelgemeente IJsselmonde.