Rijksvoorlichtingsdienst

Videowedstrijd Koninginnedag 2010

Op het Koninklijk Huis YouTube-kanaal kunnen vanaf 30 april 12.00 uur videoreacties worden geplaatst met als onderwerp 'Hoe beleef jij Koninginnedag 2010?'. Het gaat hier om een videowedstrijd voor YouTube-gebruikers. De 5 winnaars worden ontvangen op Paleis Noordeinde en krijgen een rondleiding door het Koninklijk Staldepartement. De videoreacties mogen 1 minuut duren.

Koninginnedag is een dag voor alle Nederlanders. De Koninklijke Familie viert deze dag mee met Nederland en doet dat dit jaar vanuit Wemeldinge en Middelburg in Zeeland. Op het Koninklijk Huis YouTube-kanaal (www.youtube.com/koninklijkhuis) wordt in de loop van de ochtend van 30 april een video geplaatst van de start van het bezoek van de Koninklijke Familie aan Zeeland. Vanaf vrijdag 30 april 12.00 uur tot zaterdag 1 mei 17.00 uur is het mogelijk om via deze video eigen videoreacties in te zenden. Op deze manier wordt extra aandacht gegeven aan de viering en beleving van Koninginnedag in het land.

Alleen reacties die voldoen aan het wedstrijdreglement en de algemene voorwaarden die zijn terug te lezen op de Koninklijk Huis website (www.koninklijkhuis.nl), worden geplaatst.

De 5 mooiste videoreacties worden beloond met een ontvangst op Paleis Noordeinde en een rondleiding door het Koninklijk Staldepartement. Een onafhankelijke jury, die bekend wordt gemaakt via de Koninklijk Huis website, beoordeelt de video's.