Gemeente Dalfsen

Code `droog' in Vechtdalgemeenten opgeheven

29-04-2010

Code droog' zal vanaf vrijdag 30 april 2010 vanaf 12.00 uur worden opgeheven.

`Code droog' zal vanaf vrijdag 30 april 2010 vanaf 12.00 uur worden opgeheven in de provincie Overijssel, de Veiligheidsregio's Twente en IJsselland.

Een uitzondering geldt voor het bosgebied en de rietlanden in de kop van de gemeente Steenwijkerland. De natuurbrandindex staat weer op normale waarde. Ook wordt de komende
dagen neerslag van betekenis verwacht.

Dit houdt in dat er door de gemeenten ontheffingen kunnen worden afgegeven voor het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke. Code Droog werd op 21 april afgekondigd door de regionaal commandanten van beide regio's . Tijdens zo'n periode is de brandweer extra alert op bos- en heide branden. Ook worden er dan luchtsurveillances gehouden.

Wanneer wordt Code Droog afgegeven?

Op diverse plaatsen worden metingen verricht die behalve temperatuur, luchtvochtigheid, windsnelheid en windrichting ook neerslag meten. Enkele van deze gegevens zijn relevant om te kunnen bepalen of er sprake is van code `droog.' De indicatie vindt plaats aan de hand van vooraf opgestelde waarden en wordt ook toegepast in andere regio's. Het opheffen van de code `droog' wordt bekend gemaakt via de websites van de gemeenten.