Ambachtsmarkt en Oud-Hollandse spelletjes

29/04/2010 14:35

Nationaal Onderwijsmuseum

Op Koninginnedag 2010 organiseert het Nationaal Onderwijsmuseum de ambachtsmarkt VakWerk op de Nieuwemarkt in Rotterdam.

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom om de oude en moderne ambachten uit te proberen en nieuwe talenten te ontdekken. Misschien bent u wel een geboren rietdekker, alleen heeft u dat nooit geweten? Of de meest creatieve glasblazer? Op de ambachtsmarkt kunt u er achter komen. Zo is er bijvoorbeeld een edelsmid, een glasblazer, een barbier en een rietdekker.

De ambachten, met 'handwerk' als kenmerk lijken, tot het verleden te behoren. Maar niets is minder waar! De klassen van het middelbaar beroepsonderwijs zitten tegenwoordig vol met enthousiaste jongeren die graag hun handen laten wapperen.

Wilt u uw talenten ontdekken of herbeleven? Kom dan op Koninginnedag 2010 van 10.00 uur tot 14.30 uur naar de Nieuwemarkt voor het Nationaal Onderwijsmuseum. Naast het bezoeken van de ambachtsmarkt kunt u ook de hele dag GRATIS het museum in om de bijbehorende tentoonstelling VakWerk - Bijzondere beroepen te bekijken.

Ook voor de kinderen is er iets te doen. Zij kunnen aan de slag met Oud-Hollandse spelletjes!





http://www.onderwijsmuseum.nl