Belgische Federale Overheid


* Bezoek de jobdagen van Defensie

Bezoek de jobdagen van Defensie

Datum: 29 april 2010

Defensie organiseert regelmatig jobdagen: dat is het geval op 30 april 2010 bij de paracommando's, elke eerste woensdag van de maand bij de Marine en op 26 mei 2010 bij de Infanterie. Als u wilt kennismaken met de verschillende jobs bij het leger, dan zijn de jobdagen een uitgelezen kans om dat te doen.

Jobdag bij de paracommando's

Defensie rekruteert dit jaar 181 paracommando's voor het 3e Bataljon Parachutisten te Tielen. Om jongeren een duidelijk beeld te geven van de functie paracommando houdt Defensie een eerste jobdag bij 3 Para in de kazerne van Tielen op vrijdag 30 april 2010. De rekrutering zelf loop nog gans het jaar door met de nationale steun van de VDAB.

De kandidaat-paracommando's krijgen tijdens de jobdag informatie over het werk en de opdrachten van de paracommando's, de selectieprocedure en de opleiding die hen te wachten staat. Geïnteresseerde jongeren krijgen de gelegenheid de kazerne te bezoeken en alle mogelijke vragen te stellen aan jonge paracommando's.

Meer informatie over de jobdag bij de paracommando's vindt u op de website van Defensie.

Infodagen bij de Marine

Kiezen voor de Marine is kiezen voor een beroep vol actie en afwisseling. De Marine beschikt over hypermoderne schepen. Elk bemanningslid is specialist in zijn vak, maar kan tegelijk ook andere functies uitvoeren.

Elke eerste woensdag van de maand kunt u tussen 14 en 16 uur terecht bij de marinebasis van Zeebrugge om meer te weten te komen over een bepaalde vacature en het leven en werk bij de Marine in het algemeen. U moet zich wel online aanmelden voor een vrijblijvend gesprek. De volgende infodag vindt plaats op woensdag 5 mei. Inschrijvingen voor deze dag worden afgesloten op vrijdag 30 april.

Meer informatie over de infodagen bij de Marine vindt u op de website van Defensie.

Jobdag bij de Infanterie

Op 26 mei 2010 kunt u kennismaken met de job van infanterist bij het Regiment Bevrijding/5e Linie in Leopoldsburg. Er zijn 47 vacatures opengesteld.
Deze jobdag biedt u informatie over de opleiding, de opleiding en over het leven tijdens buitenlandse zendingen en in de kazerne. U kunt er kennismaken met het materieel en de voertuigen. Bovendien krijgt u ook de gelegenheid om te praten met leeftijdsgenoten die hun opleiding net beëindigd hebben en tewerkgesteld zijn in de eenheid. Met vragen over de selectie kunt u terecht bij de specialisten van de informatiecentra.

Meer informatie over de jobdag bij de Infanterie vindt u op de website van Defensie.