Gemeente Valkenswaard

Koninginnedag

Mededelingen Koninginnedag 2010

Sluiting gemeentelijke diensten
In verband met Koninginnedag is het gemeentehuis gesloten op vrijdag 30 april. Ook zwembad De Wedert is die dag gesloten voor publiek.

Ophalen huisvuil
In verband met Koninginnedag zal het huishoudelijk restafval en GFT-afval niet worden opgehaald op vrijdag 30 april maar op zaterdag 1 mei. Wij verzoeken u op de gewijzigde dag het huisvuil tijdig buiten te zetten, omdat de ophaaldienst vroeger kan komen dan gebruikelijk.

Sluiting Milieustraat
De Milieustraat aan De Vest is op vrijdag 30 april gesloten.

Harleydag Valkenswaard
Op Koninginnedag wordt van 11.00 tot 19.00 uur een Harleydag gehouden op en rond de Markt in Valkenswaard. De activiteiten vinden plaats op het gedeelte van de Markt voor de Nicolaaskerk, voor de cafés aan de oostzijde, voor galerie Lambèr (oude gemeentehuis) en de Kleine Markt tot aan kruising met Bakkerstraat. In verband hiermee worden van 07.00 tot 21.00 uur de volgende wegen afgesloten:

* De N69 (Eindhovenseweg) tussen de kruising met de Valkenierstraat en de Dommelseweg

* De Peperstraat vanaf huisnummer 1 en 2 tot de kruising Maastrichterweg

* De Maastrichterweg vanaf ingang Kloosterplein tot de Markt
* De Markt, Marktplein

* De Leenderweg vanaf de kruising Bakkerstraat/ Karel Mollenstraat Zuid tot aan de Markt

* De Waalreseweg vanaf Beiaardstraat tot aan de Markt.

In verband met de genoemde afsluiting van een deel van de N69, kunnen de bushaltes aan de Markt op 30 april niet gebruikt worden. Daarom volgen de bussen een gewijzigde route die door Hermes bij de haltes en in de bus tijdig wordt aangekondigd.

Vrijmarkt en optredens Statie
Stichting Uitgaanscentrum De Statie organiseert op Koninginnedag van 10.00 tot 00.00 uur een vrijmarkt en muziekoptredens op de Statie (Frans van Beststraat) en in een deel van de Karel Mollenstraat-zuid. In verband daarmee worden de Frans van Beststraat en de Karel Mollenstraat-Zuid tot aan huisnummer 42 (Zaal Lavrijssen) afgesloten voor alle verkeer. De wegafsluiting geldt van vrijdag 30 april van 05.00 uur tot zaterdag 1 mei 03.00 uur. De doorsteek van de Europalaan naar het parkeerterrein Kerverijplein blijft geopend. Het Kerverijplein blijft dus bereikbaar en beschikbaar als parkeerterrein.

Dommelse Kroonfeesten in Dommelen
Op vrijdag 30 april worden van 09.00 tot 21.00 uur op het Martinusplein en in de Bergstraat in Dommelen een Oranjemarkt en andere Koninginnedagactiviteiten georganiseerd. In verband met de dit evenement worden die dag van 8.00 tot 21.00 uur het Martinusplein en het gedeelte van de Bergstraat tussen de Norbertusdreef en het Sneeuwklokje afgesloten voor het verkeer.

In verband met deze wegafsluiting zullen de bussen op die dag gewijzigde routes volgen, omdat de halteplaatsen aan de Bergstraat tijdelijk vervallen. De bussen rijden dan via de Dommelseweg, Bergstraat, Norbertusdreef, Tienendreef, Brouwerijdreef, Westerhovenseweg en vice versa. Hermes zal tijdig informatie over de gewijzigde routes en halteplaatsen aanplakken bij de bushaltes.