Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 19 april 2010

Ervaar de rust in het Ilperveld
Een alternatief voor de drukte van Koninginnedag

Wilt u op 30 april eens iets anders doen? Dan kunt u met de boswachter van Landschap Noord-Holland van 07.00 - 10.00 uur mee op een vaarexcursie in natuurgebied Ilperveld. Het is volop broedtijd en omdat het gras nog kort is heeft u vanuit de boot een prachtig uitzicht. Als u het tijdstip te vroeg vindt kunt u ook van 13.30 tot 15.30 uur mee.

Met z'n lange snavel en oranje borst is de grutto de koning van de weidevogels. Hij laat zich luidkeels horen en doet dat om aandacht van het vrouwelijk geslacht te krijgen. Maar ook om andere mannetjes te imponeren. Misschien is zijn roep wel de mooiste van de lente. Heel bijzonder is dat de watersnip volop aanwezig is. Op de vele natte plekken voelt deze vogel zich prima thuis. Tijdens de liefdesvlucht laat het mannetje een geluid horen dat wel lijkt op mekkeren. Daar dankt hij z'n bijnaam "hemelgeit" aan. De boswachter vaart ook langs een plekje waar we in deze periode kemphanen kunnen ontmoeten. Die komen hier langs tijdens de vogeltrek. Een goede kans dat we onderweg de geheimzinnige roerdomp krijgen te horen!

Zin om mee te varen? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Het kan nog koud zijn op het water. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland