Landschap Noord-Holland

Persbericht
Heiloo, 19 april 2010

Koninginnedag in de eendenkooi 't Zand
Ook voor kinderen een leuke activiteit

Maak dit jaar van de Koninginnedag eens een bijzondere belevenis. Een bezoek aan de eendenkooi 't Zand is dat zeker. De gids van Landschap Noord-Holland verzorgt op 30 april van 13.30-16.00 uur een rondleiding door dit prachtige natuurgebied.

U wordt verwelkomd in het natuurinformatiecentrum bij de eendenkooi en krijgt daar een korte film te zien: Hoe een kooiker een eend vangt. Daarna wandelt u met de gids door het kooibos naar de kooiplas. Hij vertelt over het werk in deze eendenkooi die al bijna vierhonderd jaar bestaat. Hij laat u natuurlijk ook allerlei mooie dingen in de natuur zien. De eerste jonge eendjes zwemmen inmiddels rond en er zijn ook andere vogels: de prachtige slobeenden en misschien wel een grote bonte specht of een beflijster! In de weilanden bij de kooi kunt u grutto's zien. Bloeiende wilde hyacinten en zomerklokjes zorgen voor een prachtig decor. De excursies zijn vaak snel volgeboekt, dus wacht niet te lang. Start: Korte Bosweg 47A, 1756 CA 't Zand.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 088-0064455. Ter plaatse aanmelden kan ook. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.
Noot voor redacties