Dienstenbond CNV

Nieuws

29 april 2010

Cao HEMA een feit

Leden van CNV Dienstenbond hebben in meerderheid ingestemd met het eerder behaalde onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao. Ook de leden van FNV hebben ingestemd. Hiermee is de nieuwe cao een feit. Het is nu aan HEMA om een goede invulling en uitwerking te geven aan de afspraken. Met name de van de werknemers gevraagde flexibiliteit moet op een aanvaardbaar niveau blijven.

Hoewel er een meerderheid van de leden akkoord is met het onderhandelingsresultaat zijn er wel de nodige kritische opmerkingen binnengekomen. Dit heeft met name te maken met de afspraak dat er maximaal 52 avonden gewerkt mag worden en dat men al dan niet op vrijwillige basis wordt ingeroosterd.

Het zijn terecht kritische opmerkingen en gezien het recente verleden binnen HEMA, waarbij de van u gevraagde flexibiliteit weleens is doorgeslagen, ook een opdracht aan CNV Dienstenbond om hierop streng toe te zien. De afspraak over de maximale 52 avonden is dan ook gemaakt, hoe raar het ook moge klinken, om de flexibiliteit binnen de perken te houden. Volgens het huidige arbeidscontractenstelsel zouden zelfs 104 avonden per jaar namelijk tot de mogelijkheden behoren.

In het onderhandelingsresultaat is een afspraak gemaakt over dit arbeidscontractenstelsel. Werkt het? Wat gaat goed, wat kan beter? Het is in ieders belang dat dit systeem goed functioneert. Gedurende de looptijd van deze cao (tot 1 februari 2011) zullen duidelijke conclusies moeten worden getrokken uit dit onderzoek. CNV Dienstenbond zal t.z.t. de mening van zijn leden hierover willen polsen.

Heeft u vragen over deze nieuwsbrief neemt u dan contact op met Fedde Monsma, tel: 023-5651052 of f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl