Pijnacker-Nootdorp


datum 23 april 2010

Gemeentelijke onderscheiding

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op donderdag 29 april een Penning van Verdienste van de gemeente Pijnacker-Nootdorp uit aan de heer G.A.J. (Gerrit) van Schie. De uitreiking vindt plaats om circa 14.00 uur tijdens de Seniorenmiddag van de Oranjevereniging Pijnacker in de tent op het Stationsplein in Pijnacker.

Als ondernemer en grondlegger van Van Schie Kassenbouw B.V. ondersteunt Gerrit van Schie tal van grote maar ook kleine initiatieven, evenementen en sportorganisaties in de gemeente Pijnacker-Nootdorp, niet alleen financieel maar ook materieel.

Tijdens de Oranjefeestweken ondersteunt de heer Van Schie de Oranjevereniging Pijnacker al jaren. Hij stelt niet alleen materialen en vervoer hiervoor beschikbaar, ook personeel wordt om niet vrijgesteld om mee te helpen met de voorbereidende en uitvoerende activiteiten. Tevens levert hij een belangrijke bijdrage aan de Beatrixrun, onder andere door zelf de begeleidersbus te besturen. Deze begeleiding is een wezenlijk onderdeel van dit evenement, zonder begeleiding, geen Beatrixrun.

Daarnaast sponsort hij al jarenlang de voetbalclub Oliveo, de E-jeugd, het seniorenelftal en diverse toernooien. Het G-team van Oliveo is een bijzondere missie van hem. Het elftal, bestaand uit spelers met een verstandelijke beperking, ondersteunt hij niet alleen financieel, maar ook daadwerkelijk door hen zelf wekelijks naar en van diverse wedstrijden te vervoeren. Hij kocht met eigen middelen zelfs een heuse spelersbus hiervoor. Ook organiseert hij voor dit team weekendjes weg.

Al dertig jaar lang sponsort hij Jeugdland, een geliefd zomerevenement bij de jeugd met bijzondere atracties. Ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum liet hij zelfs een reuzenrad plaatsen op de Oostlaan om jong en oud te laten genieten van het prachtige uitzicht over Pijnacker.

Ook was hij vele jaren hoofdsponsor van de Veldrit Organisatie Pijnacker, een wielerevenement van wereldniveau waarmee Pijnacker op de kaart werd gezet in binnen en buitenland.

Daarnaast sponsort hij al 25 jaar lang het dameselftal van DSVP en ook het Twirlteam wordt door hem financieel ondersteund. Zijn motto hierbij: `een ieder die positief bezig is, wil ik bijstaan'.

Een maal per week stelt hij zijn huis beschikbaar als oefenruimte voor het Shantykoor Schiehaven, een professioneel koor van dertig zangers, dat regelmatig bij zorginstellingen en verzorgingstehuizen optreedt. Hij is inmiddels zelf ook toegetreden tot het koor.