Gemeente Wervershoof


Drie Koninklijke Onderscheidingen in Wervershoof

30-04-2010
Vandaag zijn drie inwoners van Wervershoof koninklijk gedecoreerd voor hun bijzondere bijdragen aan de gemeenschap. Het zijn de heren P.A.J. Kaarsemaker, P. Koomen en C.T.J. Dol.
De heer Kaarsemaker (71) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Sinds 1972 heeft hij functies bekleed en activiteiten ondernomen op velerlei gebied. Een bloeiend vrijwilligersleven. Ondermeer leverde hij bijdragen aan de Huisbroei- en huisvlijttentoonstellingen in Onderdijk, de Lelievereniging en de Tulpenbeoordelingswedstrijd in Wervershoof. Maar ook als lid van de dorpsraad in Onderdijk, als scheidsrechter van voetbalvereniging Strandvogels en bestuurslid van de Stichting Gemeenschapsveiling Onderdijk is hij gewaardeerd. Meer recent werd zijn werk voor de Stiching Welzijn Ouderen West-Friesland aan deze lijst toegevoegd, waar hij optreedt als chauffeur en helpt bij het invullen van formulieren. Hij is lid van de Werkgroep Accomodatie Dorpshuis Onderdijk, de adviescommisie klankbordgroep voor nieuwbouw van de Woningstichting Het Grootslag en de Werkgroep Onderdijk. Iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen daarin heeft gestimuleerd. Voldoende reden om hem voor deze benoeming in aanmerking te laten komen.

De heer P. Koomen (75) is vanaf 1974 tot 1995 bestuurslid geweest van het CDA en werd vanaf 1992 actief als vrijwilliger en bestuurslid bij de Stichting Oud Wervershoof.. Hij was initiatiefnemer voor het uitgeven van het alom gewaardeerde historisch jaarboek De Skiemer en beheert het imposante foto- en documentatiearchief. Daaruit ontstonden in de loop der jaren diverse exposities, onder andere ten behoeve van de Wervershoofse Molen. Hij leverde als lid van de evenementencommissie een belangrijk aandeel in het kader van speciale evenementen rond de molen. Ook hij wordt, gezien zijn bijzondere kwaliteiten en een belangrijke rol in het bewaren van het gedachtengoed en de cultuur van Wervershoof, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Dol (53) heeft zich vanaf jonge leeftijd ingezet als vrijwilliger, vooral voor veldvoetbalvereniging VVW en met name voor zaalvoetbalvereniging Architecenbureau Bob Nieuweboer. Hij wordt daar wel de `haaarlemmerolie' van de vereniging genoemd, iemand die zich met het hart en de ziel inzet voor de bedrijfsvoering in de vereniging. Van het maken van progammaboekjes, het organiseren van trainingen tot het coachen van teams. Hij is wekelijks scheidsrechter bij jeugdwedstrijden van de veldvoetbalvereniging VVW, dus een sportief en gewaardeerd lid van de Wervershover samenleving. Op aanbeveling van de burgemeester van Wervershoof is ook hij vanwege zijn bijzondere verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171