Ingezonden persbericht


Tweede KiX Vrijmarkt ondanks regenachtig begin goed bezocht

Den Haag, 30 april 2010 - De tweede editie van de KiX Vrijmarkt begon vrijdagochtend met flink wat regen. Desondanks kwamen optimistische en fanatieke kinderen naar het Malieveld in Den Haag om hun speelgoed en andere spullen te verkopen. Gelukkig werd het aan het begin van de middag droog en wisten veel mensen de weg naar het Malieveld te vinden.

Naast het grote aanbod aan kleedjes, waren er optredens van Zirkus Zirkus, Monique Smit en konden kinderen Spongebob ontmoeten. Odette Simons presenteerde de KiX Vrijmarkt 2010. Kinderen steunden het Prinses Beatrix Fonds door een plekje te reserveren op de vrijmarkt of deel te nemen aan allerlei activiteiten. Bijvoorbeeld rollen in een XL Ball, ervaren hoe het is om in een rolstoel te zitten of een sprong te wagen in de reuze bungee.

Om 14.30 uur liep de spanning op, omdat de Guinness World Record poging Koekhappen op het programma stond. Veel kinderen en hun ouders deden enthousiast mee. Met bijna 700 deelnemers was de poging zeker een KiX record en een Haags record, maar helaas geen Wereld record.

Het Prinses Beatrix Fonds organiseert de KiX Vrijmarkt om kinderen kennis te laten maken met en zich in te zetten voor leeftijdsgenootjes met een spierziekte. Het fonds bedankt alle sponsoren die een bijdrage hebben geleverd aan de KiX Vrijmarkt 2010.


---

Noot voor de redactie (