Gemeente Middelburg



Maatregelen Koninginnedag

Overzicht maatregelen Koninginnedag ring 3, ring 4 en evenemententerrein aan de Loskade

Koninginnedag in Middelburg wordt een groot feest. Een groot feest brengt natuurlijk veel mensen op de been. We verwachten dan ook een groot aantal bezoekers en we willen graag dat iedereen die dag een geweldige tijd heeft.

Om een geweldig feest mogelijk te maken is het nodig om maatregelen te nemen. Veel maatregelen die hieronder staan, worden getroffen om een grote groep mensen op een veilige manier feest te laten vieren. Het bezoek van de Koningin brengt uiteraard ook noodzakelijke veiligheidsmaatregelen met zich mee. Hieronder een overzicht van die maatregelen.

We kunnen alleen maar hopen dat de omwonenden in Middelburg na afloop van het feest zullen zeggen: het was het alleszins waard, want ook wij hebben een geweldige dag gehad! En alle anderen, die wel komen genieten, maar geen last hebben van deze maatregelen kunnen dan alleen maar zeggen: bedankt binnenstadbewoners, voor jullie begrip en geduld, want het was een geweldig feest!

Koos Schouwenaar, burgemeester van Middelburg

29 april 2010

5.00 uur: Motorvoertuigen mogen niet meer ring 3 in. Dit geldt tot 30 april, zolang nodig is.

10.00 uur: Voor deze tijd moeten alle autoâs uit ring 3 zijn. Autoâs kunnen geparkeerd worden buiten de ringen. Voor mensen met een parkeervergunning zijn gratis plaatsen beschikbaar in parkeergarage Kousteensedijk en Hof van Tange.

Voor deze tijd moeten alle geparkeerde autoâs weg zijn van de Kaaienroute (oranje gemarkeerde route in het kaartje). Hierbij gaat het om Blauwedijk, Stationsstraat, Houtkaai, Londense Kaai, Bierkaai, Rouaanse Kaai, Rotterdamse Kaai en Dam (noordzijde). Hiervoor gelden dezelfde regels als voor Ring 3.

Voor deze tijd moeten ook alle geparkeerde autoâs weg zijn van de Loskade vanaf de stationsstraat tot aan de Touwbaan. Naar verwachting kunnen de meeste parkeervergunninghouders parkeren in het gebied achter de Loskade tot aan Kinderdijk. Dit gebied valt in het regime van ring 4, wat betekent dat hier op Koninginnedag zelf wel uitgereden kan worden, maar niet meer in. Indien dit problemen geeft, kunnen ontheffingshouders ook terecht in de Kousteensedijk of Hof van Tange.

12.00 uur: Tot die tijd kunnen voertuigen ring 3 nog in voor bevoorrading. Van 10.00 tot 12.00 uur alleen met ontheffing.

16.00 uur: Voertuigen kunnen tot deze tijd ring 3 nog in voor het opbouwen van evenementen, van 10.00 tot 16.00 uur alleen met ontheffing.
Ontheffingen kunnen worden aangevraagd bij de gemeente.

Geen warenmarkt. Voorstel voor 28 april is aan de marktlieden voorgelegd.
âs Avonds geen koopavond. Dit wordt 28 of 30 april en mogelijk in de
1e week van mei iedere avond. Een en ander is voorgelegd aan de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM).

30 april 2010

07.00 uur: Ring 4 wordt afgesloten. Motorvoertuigen mogen er nog wel uit, maar er niet meer in. Deze regel geldt zolang nodig is. De Spijkerbrug en de Dokbrug blijven gesloten voor de scheepvaart tot 18.00 uur.

09.00 uur: (Brom)fietsen mogen vanaf dit tijdstip niet meer in ring 3. Deze regel geldt zolang nodig is.

10.00 uur: Festiviteiten beginnen

14.00 uur: Alcohol schenken buiten is tot die tijd niet toegestaan. Tot deze tijd ook geen straatmeubilair: vuilnisbakken, bloembakken en terrasmeubilair. Vanaf dit tijdstip wordt gekeken of de terrassen weer naar buiten mogen. Dit is afhankelijk van de drukte. In principe geldt de regel tot 16.00 uur.

16.00 uur: Wegen zijn afgesloten tot dit tijdstip. Bepaalde delen worden eerder vrijgegeven.

17.00 uur: Festiviteiten binnen ring 3 eindigen. Behalve op de Markt, daar gaat het feest nog door.

18.00 uur: Festiviteiten aan de Loskade eindigen.

00.30 uur: Festiviteiten op de Markt eindigen.
Veiligheidsringen Koninginnedag

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 info@middelburg.nl