Ingezonden persbericht


Gotcha! Allstars sluit Oranjepop 2010 af !

Vandaag maakt Oranjepop de eerste drie namen bekend: Gotcha! All Stars, Moss en Shaking Godspeed

Met Gotcha! haalt Oranjepop een naam in huis die lang niet op het verlanglijstje kon staan omdat de legendarische funkband al jaren niet meer bestond. De spontaan uitverkochte reünie tour van eind 2009 beloofdt een knallende afsluiter op 30 april in het Nijmeegse Hunnerpark. Moss tourde de laatste maanden mee in de afscheidstournee van Johan en gooit hoge ogen op de radio met de hit I Apologise. Shaking Godspeed bestaat slechts een half jaar, komen uit de achterhoek ontstonden uit the Bloody Honkies maar stond al wel op het prestigieuze Noorderslag.

Mooie dag in het park
Naast muziek is er ruimte voor andere activiteiten op Oranjepop. De uitgebreide festivalmarkt en de succesvolle culturele markt krijgen ook dit jaar weer een prominente plek op het festival. Bovendien is er een bijzonder kinderprogramma. Festivaldirecteur Peter Ontstein: "Oranjepop is hét alternatief voor andere, meer commerciële activiteiten op Koninginnedag. Voor groot en klein en trok afgelopen jaar meer dan 10.000 bezoekers"

Drankgarderobe groot succes
Het festival vindt voor het vierde opeenvolgende jaar plaats in het historische Hunnerpark en blijft net als voorgaande jaren gratis toegankelijk. Vorig jaar werd voor het eerst meegebrachte drank verboden op het festivalterrein. Bezoekers konden hun eigen drankjes afgeven in de 'drankgarderobe' en bij vertrek weer ophalen. Peter Onstein: "Dat bleek een groot succes, waardoor Oranjepop financieel gezond kon blijven. Dit innovatieve initiatief is inmiddels door diverse andere festivals gekopieerd."

Oranjepop
30 april / Koninginnedag
Hunnerpark Nijmegen
13-30 tot 24.00 uur
www.oranjepop-nijmegen.nl